Home Aktualno Lijepo, veselo i poučno – u Loparu obilježen Geo Day

Lijepo, veselo i poučno – u Loparu obilježen Geo Day

0
Lijepo, veselo i poučno – u Loparu obilježen Geo Day

Foto: Marin Mušćo

Prekrasno vrijeme ove subote bilo je idealno za šetnju geološkim stazama loparskoga poluotoka. Prof. Tihomir Marjanac u prostorijama TZO-a Lopar dao je uvod u geološku povijest otoka Raba prikazanu na promotivnim panelima, a posjetitelji su mogli vidjeti zbirku kamenja Mirka Paparića izloženu u info centru “Geopark Lopar”.

Rab danas oglas

Nakon toga uslijedila je šetnja uvalom Ciganka te rtom Stojan gdje je prije nekoliko godina pronađen zub Arsinoitheriuma. Šetnja je završila u uvali Crnika gdje je u park šumi iznad Rajske plaže napravljena replika “Arsia” u izvornoj veličini.

Replika arsinoiterija (od milja zvanog “Arso”) u pozadini, rad akademskog kipara Petra Popijača. Zanimljivost – prva replika arsinoiterija na javnoj površini u svijetu.

Za kraj je na šetnici pored Rajske plaže upriličen glazbeni program u izvedbi rapskog sastava Desoto Acoustic, uz ugostiteljsku ponudu Imperial Riviere d.d. te prodajnu izložbu autohtonih proizvoda članica udruge Mocira.

Za najmlađe posjetitelje bile su organizirane animacijske igre, a zabavi su se nakratko pridružli brojni bikeri, sudionici moto susreta u organizaciji MK-a Rab.

Lijepo, veselo i poučno.

Tekst i fotografije: Marin Mušćo / Facebook