Home Aktualno Velikani hrvatske književnosti Julijana Matanović i Pavao Pavličić prvi put gostovali na Rabu

Velikani hrvatske književnosti Julijana Matanović i Pavao Pavličić prvi put gostovali na Rabu

0
Velikani hrvatske književnosti Julijana Matanović i Pavao Pavličić prvi put gostovali na Rabu

Foto: Lucian Borić

U povodu Noći knjige u ponedjeljak navečer je u prostoru Gradske knjižnice Rab održan književni susret s velikanima hrvatske književnosti Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem.

Vrlo popularan, ali i iznimno dragi bračni par prvi je put gostovao na našem otoku. Iskrenom i zanimljivom pričom dočarali su prisutnima kako izgleda život književnika, pojasnili vlastite poticaje za pisanje te iznijeli mnoge crtice iz vlastite biografije.

FOTO: Lucian Borić
Rab danas oglas

Bez dlake na jeziku progovorili su i o nekim aktualnim temama suvremene književne scene te društvenim pitanjima vezanim kako uz aktualne tako i stare hrvatske književnike.

Foto: Lucian Borić

Ponajviše su publiku dojmile snažne i emotivne osobnosti spisateljice i njezina supruga koje stoje iza njihovih poznatih književnih djela.

FOTO: Lucian Borić

Na samom uvodu večeri, prisutnima se obratila ravnateljica GK-a Rab Lidija Šipovac Domijan. Uz tradicionalno odličnu moderatoricu prof. Margaritu Čutul, autori su doista napunili dušu rapske književne publike koja je u ugodnom druženju uživala do kasnih večernjih sati, a nakon književnog druženja, uslijedila je zakuska gdje su Julijana i Pavao svakome potpisali primjerak knjige.

FOTO: Lucian Borić

Iz Gradske knjižnice Rab zahvaljuju književnicima na gostovanju, moderatorici i svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj književni susret. Zahvala ide i autoru fotografija Lucianu Boriću.

Izvor: Gradska knjižnica Rab