Home Aktualno Učenici razredne nastave PŠ Lopar šetali prirodom i upoznavali rapske šume

Učenici razredne nastave PŠ Lopar šetali prirodom i upoznavali rapske šume

0
Učenici razredne nastave PŠ Lopar šetali prirodom i upoznavali rapske šume

Foto: CZKiS Lopar

Povodom Dana planeta Zemlje, u ponedjeljak, 22. travnja u pratnji upravitelja šumarije Rab Borisa Belamarića, učenici razredne nastave PŠ-a Lopar odradili su šetnju u prirodi.

Prvo su posjetili izvor Jamina na rasjednoj zoni u krednim vapnencima, a nakon toga su se prošetali i dijelom Premužićeve staze prema Frugi kamo su, uz prekrasan pogled na Rajsku plažu, odradili i zajedničko fotografiranje.

FOTO: CZKiS Lopar
Rab danas oglas

Tijekom šetnje, Belamarić je učenicima ispričao brojne zanimljivosti o rapskim šumama – osim što je govorio i o povijesti rapskih šuma, upoznao ih je s biljnim i životinjskim vrstama koje je moguće naći u njima, ali i sa zadaćom šumara i procesom pošumljavanja.

Paralelno s predavanjem, Belamarić je učenicima postavio i niz pitanja o rapskim šumama, a ono što svakako veseli jest i da je dio učenika pokazao zaista zavidnu razinu znanja.

FOTO: CZKiS Lopar

Centar za kulturu i sport se ovim putem zahvaljuje g. Belamariću što se odazvao njihovom pozivu povodom Dana planeta Zemlje, i vjeruju da će ovakvih edukativnih, zajedničkih šetnji biti još mnogo

Izvor: CZKiS Lopar

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime