Home Vijesti Srdačan prijem za delegaciju iz Brna od strane rapske osnovne i srednje škole, te Grada Raba

Srdačan prijem za delegaciju iz Brna od strane rapske osnovne i srednje škole, te Grada Raba

0
Srdačan prijem za delegaciju iz Brna od strane rapske osnovne i srednje škole, te Grada Raba

Foto: Grad Rab

Delegacija iz Brna predvođena g. Michalom Chladekom, dugogodišnjim prijateljem Raba i zaljubljenikom u grad Rab i otok, ujedno počasnim konzulom Hrvatske u Češkoj, tradicionalno se susrela s predstavnicima Grada i rapske osnovne i srednje škole.

Pristigle goste iz Češke srdačno su ugostili predstavnici Osnovne škole Ivana Rabljanina sa socijalnom pedagoginjom Kristinom Ribarić u ulozi zamjenice odsutne ravnateljice gđe. Anamari Šarin, budući da je među njima i ravnatelj osnovne škole iz Brna koju s rapskom osnovnom školom već dugi niz, gotovo 15 godina, vežu prijateljski odnosi i suradnja. Ovoga puta, u odsustvu gradonačelnika g. Nikole Grgurića, drage prijatelje službeno je pozdravio pročelnik g. Denis Deželjin te im poželio dobrodošlicu i ugodan boravak uz želju da se nastave i dalje u prijateljskom tonu učiti jedni od drugih i izmjenjivati međusobno iskustva.

Rab danas oglas

Zaključeno je kako novih ideja za suradnju uvijek ima, baš kao i prostora za njeno produbljivanje, a jedan od planova svakako je uspostavljanje veze među srednjim, ugostiteljskim školama. Svoju kvalitetu ovom su prigodom rapski srednjoškolci još jednom prezentirali u „školskom restoranu“ u kojemu su gostima pripremili piće dobrodošlice i ukusni obrok, a sve pod budnim okom njihovih strukovnih nastavnika g. Marina Borića i g. Zlatka Bega te profesorice i predstavnice školskog odbora gđe. Lane Jurković koja je prisutne pozdravila u ime također službeno odsutnog ravnatelja g. Damira Paparića. Nakon radnog sastanka i ugodnog druženja, delegacija iz Češke uputila se u daljnje „otkrivanje“ ljepota grada Raba i otoka, budući da sa svakim posjetom dođe i netko novi kome ovo bude prvi, a zatim prerasta u redoviti posjet Rabu.

Osim što se, dakle, i rapsku srednju školu nastoji uključiti u ovu suradnju, dogovara se posjet rapske delegacije Brnu ove jeseni. I suradnjom među školama, ali i zahvaljujući službenim susretima i upoznavanjima novih članova delegacije dodatno se širi i jača krug prijateljstva između Raba i Brna.

Izvor: Grad Rab i OŠ Ivana Rabljanina Rab