Home Aktualno PGŽ poziva sve zainteresirane za rad u turističkim ambulantama: ‘Očekuju vas dobri uvjeti’.

PGŽ poziva sve zainteresirane za rad u turističkim ambulantama: ‘Očekuju vas dobri uvjeti’.

0
PGŽ poziva sve zainteresirane za rad u turističkim ambulantama: ‘Očekuju vas dobri uvjeti’.

Foto: RabDanas

Počelnica za zdravstvo Primorsko-goranske županije Vesna Čavar pozvala je sve zainteresirane za rad u turističkim ambulantama da se jave naglasivši da ih očekuju dobri uvjeti za rad.

Na konferenciji za medije Primorsko-goranske županije, održanoj u ponedjeljak, 8. travnja 2024., pročelnica za zdravstvo Vesna Čavar informirala je javnost o radu turističkih ambulanti Doma zdravlja PGŽ i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ u turističkoj sezoni 2023. godine.

Rab danas oglas

U sklopu Doma zdravlja PGŽ uspostavljeno je šest turističkih ambulanti na području Crikvenice, Krka, Malog Lošinja i Opatije. Pojedini gradovi i općine ugovorili su ambulante i u privatnim aranžmanima, a po prvi put prošle godine, uspostavljena je i jedna u Lječilištu Veli Lošinj.

Ukupno je u razdoblju lipanj – rujan 2023. godine 5.575 osoba koristilo zdravstvene usluge, što je za 2.100 korisnika manje u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, kao rezultat smanjenja broja ambulanti s devet na šest radi nedostatka liječničkog kadra.

Zavod za hitnu medicinu PGŽ organizirao je službu hitne medicinske pomoći s ukupno raspoloživih 20 timova T1 (tim s liječnikom, medicinskom sestrom/ tehničarom i vozačem) i 15 timova T2 (tim s medicinskom sestrom/tehničarom i vozačem) na području Ispostava Cres, Crikvenica, Krk, Mali Lošinj i Rab te tri pripravnosti na području Ispostava Cres, Mali Lošinj i Rab.

Što se tiče pripravnosti, Čavar je napomenula da je riječ o znatno skupljoj opciji koju pokriva Županija kao posljedicu nedostatka liječnika koji bi se zaposlili u timove. Dodala da je prošle godine Zavod uspio zaposliti pet novih liječnika u sezoni, i to tri na Krku i dva u Crikvenici, međutim, otoci su ostali insuficijentni zbog čega je župan donio odluku da se kao nadstandard za Cres osigura zapošljavanje dva nova liječnika.

Jedno mjesto je popunjeno specijalisticom hitne medicine koja je s obitelji doselila iz Osječko-baranjske županije, a uskoro na Cres dolazi i mladi liječnik obiteljske medicine iz Makedonije kojem je ovim putem zaželjela dobrodošlicu. Ujedno je pozvala sve zainteresirane za rad u turističkim ambulantama da se jave naglasivši da ih očekuju dobri uvjeti za rad.

Izvor: Primorsko-goranska županija

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime