Home Aktualno Aktivan blagdanski vikend za rapske vatrogasce, odrađeno čak pet intervencija

Aktivan blagdanski vikend za rapske vatrogasce, odrađeno čak pet intervencija

0
Aktivan blagdanski vikend za rapske vatrogasce, odrađeno čak pet intervencija

Foto: DVD Rab

U blagdanskom vikendu odrađena je jedna intervencija na brodu, dva gašenja požara, i dva osiguranja leta. 

U petak, 29. ožujka, u 21:18 zaprimljena je dojava o prodoru mora u motorni putnički brod dužine 31 m u Supetarskoj Drazi. Na intervenciju je upućeno 6 vatrogasaca s opremom za ispumpavanje, a dodatno je u 22:32 zatražena pomoć i DVD-a Lopar. Nažalost, u 22:40 brod je počeo gubiti stabilitet i izvršeno je napuštanje broda da bi u 22:43 brod sjeo na dno. Izvlačenje broda očekuje se u narednim danima.

Foto: DVD Rab
Rab danas oglas

U nedjelju, 31. ožujka, izvršeno je osiguranje prvog leta novouspostavljene hitne helikopterske medicinske službe u vremenu od 13:17 do 14:04. Istoga dana, u 18:46 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Barbata, a na što je upućeno jedno vozilo i 3 vatrogasca.

Iste večeri odrađeno je osiguranje hitnog helikopterskog medicinskog leta, ovog puta realiziranog u suradnji s MORH-om čiji helikopter još pokriva noćne letove u prijelaznom razdoblju do potpune uspostave hitne helikopterske medicinske službe.

Foto: DVD Rab

Zaključno u ponedjeljak, 1. travnja 2024., u 18:01 zaprimljena je dojava o požaru vozila u luci Rab, a na požar je ukupno upućeno 3 vozila i 9 vatrogasaca. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara na ostala vozila i obližnja plovila. Valja istaknuti i kako su upravo na zadnjoj intervenciji, požaru vozila, dva pripadnika vatrogasne mladeži pokazali odvažnost i hrabrost te započeli gašenje požara vatrogasnim aparatom.

Izvor i fotografije: DVD Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime