Home Aktualno Dođite na umjetnički performans Fruga Art Traila u Sportsku dvoranu Lopar!

Dođite na umjetnički performans Fruga Art Traila u Sportsku dvoranu Lopar!

0
Dođite na umjetnički performans Fruga Art Traila u Sportsku dvoranu Lopar!

Foto: Fruga Art Trail | Instagram

Umjetnici Fruga Art Traila pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na najavljenom performansu u Loparu. Performans, i to likovnih aktivnosti, održat će se u četvrtak, 28. ožujka (danas) od 17 do 18:30 sati u Sportskoj dvorani Lopar.

Posjetitelji će imati priliku izbliza doživjeti fascinantne projekte troje renomiranih umjetnika. Ova umjetnička sesija pružit će ujedno i nezaboravno iskustvo svim ljubiteljima umjetnosti, kao i onima koji to žele biti.

Rab danas oglas

*Susanne Stiegeler: Golden Nose Project*
Nadahnuta pričom Nikolaja Vasiljeviča Gogolja Nos, Susanne Stiegeler nudi interaktivno iskustvo sa svojim projektom “Zlatnog nosa”. Sudionici mogu dati svoje noseve izliti u gipsu, koji se potom pozlate i označe njihovim imenom. Cilj projekta je stvoriti zbirku zlatnih noseva iz cijelog svijeta i zajedno ih izložiti. Više informacija moguće je pronaći na sljedećoj web stranici.

**Thomas May: Grass Project**
Thomas May predstavlja svoj “Grass Project”, participativni umjetnički projekt koji istražuje travu kao kulturni medij. Od 2001. godine, May je implementirao ovaj projekt u raznim zemljama. Posjetitelji mogu drveni štap dug 16 centimetara izrezbariti u obliku vlati trave, pridodajući je globalnoj zbirci jedinstvenih umjetničkih djela koja trenutno broji 16.748 vlati trave. Pozivaju se zainteresirani da sudjeluju u ovom jedinstvenom interkulturalnom projektu.

**Ute Ritschel: Rapske napoletanke**
Kustosica i kulturna antropologinja Ute Ritschel pretvara jedenje u umjetničko iskustvo sa svojim “Eat Art” performansom. Koristeći razne namirnice, stvara jestive krajolike koji stimuliraju osjetila i potiču na razmišljanje. Ovaj put radi s vaflima! Budite znatiželjni!

Autor: Lucian Borić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime