Home Aktualno Dogradnjom rapske luke Melak osigurat će se dodatnih 50 vezova isključivo za lokalno stanovništvo

Dogradnjom rapske luke Melak osigurat će se dodatnih 50 vezova isključivo za lokalno stanovništvo

0
Dogradnjom rapske luke Melak osigurat će se dodatnih 50 vezova isključivo za lokalno stanovništvo

Foto: ŽLU Rab

Neke od važnijih odluka s prošlotjednog zasjedanja županijskih vijećnika Primorsko-goranske županije javnosti je predstavila pročelnica Izabela Linčić Mužić, a među njima su suglasnosti za radove koji će rezultirati novim komunalnim vezovima za Rab i Bašku.

Pročelnica Linčić Mužić izvijestila je da je ravnatelju Županijske lučke uprave Krk dana suglasnost za zaključivanje Ugovora o javnoj nabavi radova na izradi i ugradnji sidrenog sustava plovila na rekonstrukciji luke Baška, a dana je suglasnost i za rekonstrukciju te dogradnju rapske luke Melak.

Rab danas oglas

Rekonstrukcija  i dogradnja rapske luke Melak II. faza je koja obuhvaća dogradnju postojeće luke kojim će se osigurati dodatnih 50 komunalnih vezova isključivo za lokalno stanovništvo. Planiraju se dva nova bazena, i to sjeverni, s akvatorijem površine 7.700 m², i južni s akvatorijem površine 2.100 m².

Za izvođenje radova ŽLU je sklopila sporazum sa zajednicom ponuditelja Sun Adria d.o.o. i Vigra d.o.o. u ukupnom iznosu od 3,3 milijuna eura, koja su prijavljena za sufinanciranje na javni poziv resornog ministarstva.