Home Aktualno Vremenska prognoza za vikend obilježena južinom

Vremenska prognoza za vikend obilježena južinom

0
Vremenska prognoza za vikend obilježena južinom

Foto: Hrvoje Hodak

Otok Rab ostaje pod utjecajem promjenjivih vremenskih uvjeta i tijekom predstojećeg vikenda. Petak će obilježiti kiša i orkansko jugo zbog čega će se Rab naći u području narančastog meteoalarma, dok će ostatak vikenda biti stabilan uz mjestimičnu naoblaku, u nedjelju s blagim jugom.

Petak ujutro na Rabu oblačno i kišno, uz jako jugo koje će prema podnevu jačati na olujno.

Popodne sve češća kiša osobito u drugom dijelu dana, praćena snažnim orkanskim jugom zbog čega će se Rab naći u području narančastog meteoalarma. Najniža temperatura bit će oko 9 stupnjeva Celzijusa, dok se najviša penje do 13.

Izvor: DHMZ
Rab danas oglas

U subotu je još moguća kiša u jutarnjim satima, no ostatak dana bit će pretežno oblačno. Temperatura će biti slična kao i dan prije.

Izvor: DHMZ

U nedjelju će opet zapuhati jugo, no ovog puta slabo do umjereno. Popodne oblačno. Najviša temperatura rasti će do 14 stupnjeva Celzijusa.

S obzirom na olujnu južinu i kišu koja će obilježiti petak, ostatak vikenda DHMZ najavljuje mjestimičnu naoblaku pa će biti prilike i za rad na otvorenom. U večernjim satima preporučujemo posjet Zimskom Kinu Rab koje je priredilo zanimljiv program novih filmova ili pak posjet Sportskoj dvorani Lopar u kojoj će se u subotu, u izvedbi Scene Gorica, pod organizacijom Centra za kulturu i sport Lopar i pokroviteljstvom Općine Lopar, održati predstava „Žene na rubu“. 

Autor: Sandra Denona Španjol

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime