Home Aktualno Zdravstvenim ustanovama u PGŽ-u osigurano 3,3 milijuna eura, među njima i ŽSB Insula na Rabu

Zdravstvenim ustanovama u PGŽ-u osigurano 3,3 milijuna eura, među njima i ŽSB Insula na Rabu

0
Zdravstvenim ustanovama u PGŽ-u osigurano 3,3 milijuna eura, među njima i ŽSB Insula na Rabu

Foto: Županijska specijalna bolnica Insula

Vlada RH donijela je Odluku o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove u 2024. godini sukladno kojoj je Primorsko-goranskoj županiji raspoređen iznos od 3,3 milijuna eura.

Iznos predstavlja povećanje za tri posto u odnosu na 2023. godinu što se smatra nedostatnim uzevši u obzir potrebe koje su puno veće, navela je resorna pročelnica Vesna Čavar.

Rab danas oglas

Za investicijsko ulaganje raspoređeno je 3,1 milijun eura, od čega Domu zdravlja PGŽ oko 751 tisuća eura, Zavodu za hitnu medicinu PGŽ sa sanitetskim prijevozom 1,7 milijuna eura, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ oko 46 tisuća eura, Thalassotherapijama Crikvenica i Opatija po 200 tisuća eura, specijalnoj bolnici INSULA 150 tisuća eura i Lječilištu Veli Lošinj oko 70 tisuća eura te za otplatu kredita Thalassotherapije Opatija iznos od oko 139 tisuće eura.

Gledajući omjere, 75 posto sredstava usmjereno je na primarnu zdravstvenu zaštitu koja je prioritet i najvažniji segment dostupnosti zdravstvene zaštite, istaknula je Čavar na redovitom susretu s novinarima.

U iznosu od 145 tisuća eura, Primorsko-goranska županija iz izvornog proračuna financira program povećanja dostupnosti zdravstvene zaštite na području Gorskog kotara i otoka. U okviru navedenog, Domu zdravlja PGŽ raspoređuje se 85 tisuća eura, Zavodu za hitnu medicinu PGŽ iznos od pet tisuća eura, a Županijskoj specijalnoj bolnici INSULA iznos od 55 tisuća eura, primarno za financiranje odlazaka specijalista na terenski rad, palijativnu zdravstvenu zaštitu i troškove stanovanja zdravstvenog kadra, u čijem sufinanciranju sudjeluju i JLS-ovi.

Izvor: Primorsko-goranska županija