Home Aktualno Održana i treća ovotjedna prezentacija Udruge Komin o pripremi ribe

Održana i treća ovotjedna prezentacija Udruge Komin o pripremi ribe

0
Održana i treća ovotjedna prezentacija Udruge Komin o pripremi ribe

Foto: Udruga Komin i Lucian Borić

U petak, 15. prosinca, tijekom prijepodneva, u dvorištu Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab održana je nova prezentacijska runda u režiji Udruge Komin.  Naime kroz tri prezentacijska termina, edukaciji o pripremi ribe, prisustvovalo je 90-ak učenika iz 1. i 2. razreda, te 5.a, 6.a i 6.b razreda.

Udruga Komin sa sobom je donijela preko 15 kg ribe, i to 17 vrsta (srdela, oslić/mol, trlja, arbun, škrpoč, ranj, lamberga, baraj, podlanica, konj, pic, tabinja, morska mačka, list, čača, lokarda i širun). Za vrijeme školskog odmora, dok se riba pripremala za jelo, oko gastro pulta okupila su se i druga školska djeca.

U prezentaciji su sudjelovali: Anita Štokić – Bela, Marino Šimičić – Šeik, Branimir Štokić – Čazo, Simeon Travaš – Čaruga i Elvis Grce iz Udruge Komin, te Marijan Perčinić, predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu UO Rab.

Iz Udruge Komin još jednom zahvaljuju Osnovnoj školi na podršci u ovom projektu, a dogovoreno je i da će Komin na proljeće obići i sve područne škole na Rabu. Udruga Komin zahvaljuje i ribarima Renatu Faflji te Perici i Merlini Faflja na doniranoj ribi.

Gastro pult koji je naručen za edukativnu kampanju „(P)održimo rapske ribare i očuvajmo naše more“ sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, i to putem FLAG natječaja za Mjeru 2.B.1. „Ulaganje u održivi razvoj ribarstvenog područja“ LAGUR-a Tramuntana.

Opći cilj projekta je zaštitom mora i priobalja te edukacijom i promocijom potrošnje lokalno ulovljene ribe osigurati održivi razvoj ribarstvenog područja LAGUR-a Tramuntana.

Izvor: Udruga za promicanje kulture življenja Komin