Home Aktualno Na Skupštini UO Rab dodijeljene “Povelje” istaknutim rapskim obrtnicima

Na Skupštini UO Rab dodijeljene “Povelje” istaknutim rapskim obrtnicima

0
Na Skupštini UO Rab dodijeljene “Povelje” istaknutim rapskim obrtnicima

Foto: UO Rab

U petak, 15. prosinca u restoranu Ana, u Palitu na otoku Rabu, održana je godišnja Skupština Udruženja obrtnika Rab na kojoj su istaknutim rapskim obrtnicima dodijeljena posebna priznanja – Povelje.

U radnom dijelu usvojeni su Izvješće o radu za 2023. godinu, Izmjena financijskog plana za 2023. te Financijski plan za 2024., kao i Program rada za 2024. godinu.

Rab danas oglas

Po završetku radnog dijela Skupštine usljedio je svečani domjenak. Nakon uvodne riječi i pozdrava dobrodošlice koje je predsjednik Udruženja obrtnika Rab Željko Dumičić uputio nagrađenim obrtnicima i gostima, uslijedila je dodjela posebnih priznanja Obrtničke komore Primorsko goranske županije, pa su tako “Povelje” primili istaknuti rapski obrtnici: Danijel Kaloćira, Igor i Nikica Španjol te Nenad Čule. Priznanja su također dobili i Zlatko Čule, Joško Matušan, Sanjin Klančnik, te Ana Pende, koji nisu mogli prisustvovati dodjeli pa će im Povelje biti naknadno uručene.

Na samom kraju svečanosti Željko Dumičić je svima nagrađenima, među koje svakako trebamo dodati i Marijana Perčinića, dobitnika godišnje nagrade “Vrijedne ruke”, uputio čestitke i riječi zahvale za njihovu aktivnost i rad, te trud kojim su doprinijeli boljem položaju obrtnika u društvu, te im je zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu.

VIŠE O DOBITNICIMA POVELJE:

JOŠKO MATUŠAN iz Raba, Banjol 341 – vlasnik OBRTA “Sea kayak avanture”

Joško Matušan obrtnik je od 2008.. kada je otvorio svoj obrt “Sea kayak avanture” koji već 15 godina uspješno posluje. Hvale vrijedna ideja, koja je od samog početka bila posebna i jedinstvena u našim krajevima, razvila se avanturističku ponudu za kojom postoji široka potražnja. Svojim napornim radom i iznimno jedinstvenom ponudom, Joško je privukao veliki broj klijenata iz svih krajeva svijeta. Zapošljava troje radnika te je tijekom visoke sezone u rad obrta uključio i obitelj. Promocija obrtništva uvijek mu je na prvom mjestu, a svojim predanim radom i svojim stavom aktivno joj pridonosi.

DANIJEL KALOĆIRA iz Raba, Palit 388, trgovački obrt “ČENTO E BOKA”, Biskupska Draga 2

Danijel Kaloćira samostalni je obrtnik još od 2004. Struku trgovca živi od samih početaka te je kroz radni i obrtnički vijek prenio svoje znanje i ljubav prema struci široj radnoj populaciji. Vlasnik je trgovačke radnje s jedinstvenom ponudom na otoku smještenom u centru starog grada, te štanda sa suvenirima na glavnom trgu stare jezgre grada. Također se bavi djelatnošću obrade drveta i izrade suvenira od drveta i keramike. Jedinstvene drvene skulpture i suveniri od keramike postali su simbol njegovog rada koji je poznat diljem svijeta.  Danijel Kaloćira u svom obrtu zapošljava više radnika, a promocija obrtništva uvijek mu je na prvom mjestu. Bio je aktivan član Udruženja kao predsjednik Ceha trgovca, u čijem je radu i dalje aktivan, te svojim prijedlozima nastoji dati doprinos kvalitetnijem radu struke.

Danijel Kaloćira, obrt “ČENTO E BOKA”

ZLATKO ČULE iz Raba, Palit 465 – vlasnik ugostiteljskog obrta „SANTOS“ Barbat 373 A

Zlatko Čule obrtnik je i vlasnik ugostiteljskog objekta “Santos” od  2004. Moderno uređeni objekt na plaži Pudarica popularan je kod domaćih i stranih gostiju, te time ujedno doprinosi turističkoj i ugostiteljskoj ponudi otoka Raba. Aktivno sudjeluje u radu Ceha ugostitelja, a svojom djelatnošću i stavom doprinosi promociji obrtništva.

NENAD ČULE iz Raba, Palit 465 – vlasnik ugostiteljskog obrta „SAN ANTONIO“ Trg Municipium Arbe 4

Nenad Čule obrtnik je i vlasnik ugostiteljskog objekta “San Antonio” od  1999. godine. Kao dnevno/noćni objekt otvoren je i  pristupačan za raznovrsnu klijentelu, a takva je i ponuda. Pristupačna komunikacija i moderan pristup poslovanju dokazuju njegovu vještinu ugostiteljskog djelatnika. Nenad Čule aktivno sudjeluje u radu Ceha ugostitelja. Svojom djelatnošću i stavom doprinosi promociji obrtništva.

Nenad Čule, ugostiteljski obrt „SAN ANTONIO“

IGOR ŠPANJOL i NIKICA ŠPANJOL iz Raba, Kampor 157 – Zajednički ugostiteljski obrt „I & N“, Palit 71

Igor Španjol i Nikica Španjol obrtnici su od 1993. Kroz godine rada u ugostiteljstvu 2004. godine otvorili su restoran “Velum” i caffe bar “Velum Arba”. Ugodno uređeni objekti s razvijenom gastronomskom ponudom tradicionalnih jela smatramo doprinosom kvalitetnijoj turističkoj i ugostiteljskoj ponudi. Naročito je značajno da razvijaju i podržavaju obrtništvo i ugostiteljsko zanimanje kroz mnogobrojne naučnike koji su izučili zanat upravo kod njih. Obrt je obiteljskog karaktera, te u njemu radi nekoliko stalno zaposlenih radnika te dosta sezonskih radnika. Igor Španjol i Nikica Španjol aktivno sudjeluju u radu Ceha ugostitelja, a Nikica je član skupštine Udruženja obrtnika Rab.

Nikica Španjol, zajednički ugostiteljski obrt „I & N“

ANA PENDE iz Raba, Banjol 447, – Ugostiteljski obrt “LEUT”, Barbat 421

Ana Pende djeluje kao obrtnik-ugostitelj od 2018. godine.  Ugostiteljski objekt “Leut” poznat je po kvalitetnoj gastronomskoj ponudi koja vuče korijene još iz davnih dana tradicionalne mediteranske kuhinje, a moderniziranim pristupom u poslovanju drži kvalitetu rada i samim time je jedan od poznatijih rapskih ugostiteljskih objekta. Uz kvalitetnu ponudu pridonosi i pozitivnom turističko-ugostiteljskom dojmu, te kvalitetnoj prezentaciji obrtništva. Na području struke Ana Pende je stalno aktivna kao član i kao predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika te tako doprinosi i radu Udruženja obrtnika Rab.

SANJIN KLANČNIK iz Raba, Palit 493 – vlasnik obrta “Autoprijevoz”

Sanjin Klančnik otvorio je obrt za autoprijevoz 1996., pa tako već 27 godina djeluje kao obrtnik. Najveća mu je nagrada zadovoljstvo klijenata. Vrlo je traženi obrtnik koji, osim vožnji po otoku i okolici, također vrši transport i u inozemstvu. Od malog autoprijevoznika postao je čvrsta i stabilna konkurencija za velike projekte i poslove u svojoj struci, što onda prati modernizacija i nabava prijevoznih sredstava za poslovanje. Aktivan je u Udruženju kao član i predsjednik Ceha za prijevoznike te je u svojem prvom mandatu uspostavio dobru suradnju s lokalnom samoupravom. Svojim stavom značajno pridonosi promociji obrtništva.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime