Home Aktualno Ruksak (pun) kulture u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab

Ruksak (pun) kulture u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab

0
Ruksak (pun) kulture u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab

Foto: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Danas je u SŠ Markantuna de Dominisa Rab održan još jedan umjetničko-edukativni program iz projekta Ruksak (pun) kulture.

Učenici 3. i 4. razreda gimnazije s profesoricama Margaritom Čutul i Anitom Pahljina pogledali su predstavu Marta i sedam strahova, nakon čega su imali radionicu s glumcima na kojoj su komentirali predstavu i porazgovarali o mentalnom zdravlju mladih.

Rab danas oglas

Predstava senzibilizira mlade za kulturu i umjetnost, što je i cilj projekta Ruksak (pun) kulture, ali i progovara o strahovima mladih – ulasku u odraslu dob i obavezama koje ih čekaju, nemogućnosti organiziranja i, posljedično, izricanja vlastitih misli, pritisku i očekivanjima, (ne)ispunjavanju društvenih normi… Na kraju je ipak najvažnije sa svojim se strahovima – suočiti!

Autorica je teksta i dramaturginja Ivana Vuković, redateljica Natalija Manojlović, a glumili su Andreja Jandrić i Matija Čigir. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe te uz podršku Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Ruksak (pun) kulture održava se već niz godina. Svrha je poticanje mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i prometno slabije povezanim područjima Hrvatske.

Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab