Home Aktualno GDCK Rab najavljuje niz aktivnosti u narednom periodu

GDCK Rab najavljuje niz aktivnosti u narednom periodu

0
GDCK Rab najavljuje niz aktivnosti u narednom periodu

Foto: RabDanas

Nakon svih 10 predviđenih i odrađenih akcija dobrovoljnog darivanja krvi, GDCK Rab najavljuje niz aktivnosti za naredni period. Riječ je o Danu volontera, projektu HodaMare koji je nedavno krenuo, te organiziranom tečaju Junior spasilac.

GDCK Rab najavljuje veliku proslavu Dana volontera, 5. prosinca 2023., kada će se njihovi volonteri svih generacija družiti s djecom vrtićke dobi u Dječjem vrtiću Pahuljica uz svima poučne aktivnosti, glazbu i zabavu. Tom prigodom volonteri GDCK Rab povezat će se s budućnošću, s djecom.

Rab danas oglas

Nedavno je krenuo i projekt HodaMare, koji će okupljati i volontere, i sve osobe starije od 65 godina, raspoložene za aktivnosti zajedničkog hodanja, druženja i promišljanja ekoloških rješenja za otok Rab. Usporedit će se stanje i raspoloženje uz druženje na drugim otocima. Uvodit će se i nordijsko hodanje za sve koji to žele, a dugoročno će projekt zadržati tri trenera nordijskog hodanja na Rabu kako bi utjecali na poboljšanje samoorganizacije i povećali izbor aktivnosti koje doprinose zdravijem starenju.

I za djecu GDCK Rab organizira tečaj Junior spasilac koji će se održavati 11., 12. i 13. prosinca 2023., kada će u Valamar Padova Hotelu 12 učenika 7. i 8. razreda, tri dana učiti od instruktora spašavanja na vodi i instruktora prve pomoći niz znanja i vještina potrebnih za preveniranje i reagiranje nakon nezgoda na moru i oko njega.

Sve aktivnosti GDCK Rab, dugoročne i kratkoročne, one koje su trenutno u tijeku i ovdje najavljene, ili pak sve ostale nespomenute, imaju vrijednosni karakter, usmjerene su na prevenciju neželjenih ponašanja ili ishoda i na promociju humanosti, zdravlja, sigurnosti, odnosno svih ključnih vrijednosti života.

U GDCK Rab se trude utjecati na samodostatnost života na otoku i usmjereni su na poboljšanje niza aspekta života svih otočana. Pozivaju sve zainteresirane da im se jave, prijave, informiraju se i uključe kako bi se svima povećala kvaliteta svakodnevnog života.

Autorica: Tanja Rizner

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here