Home Aktualno Bogatim programom obilježen Dan škole Markantuna de Dominisa Rab

Bogatim programom obilježen Dan škole Markantuna de Dominisa Rab

0
Bogatim programom obilježen Dan škole Markantuna de Dominisa Rab

Foto: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab je dana 15. studenoga 2023. obilježila svoj Dan škole.  Dan je obilježen bogatim programom – sportskim igrama u sportskoj dvorani u Rabu, Geo-Bio-Art-Cross natjecanjem, kvizom općeg znanja i kvizom poznavanja škole, te kratkom priredbom 4.b (THK) razreda.

Organizatorica sportskih igara u dvorani bila je nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture, Jana Trap, a na igrama su sudjelovali učenici 4.b i 4.g razreda te ekipa nastavnika (Damir Paparić, Lana Jurković, Antonija Lupić, Darko Muža, Darin Gibanjek, Maja Belić, Maja Vukmirović, Ivana Šimičić, Dino Renić i Jana Trapp). U sportskim igrama koje su održane u terminu od 08:00 do 09:30, pobjedu je odnio 4.b, druga je bila ekipa nastavnika, a treći je bio 4.g.

Rab danas oglas

Odmah nakon sportskih igara, iako je bilo sumnji da se zbog promjenjivog vremena možda neće ni održati, u organizaciji nastavnica Lane Jurković, Ive Maškarin i Dubravke Kolarević Komarić ipak je održan Geo-Bio-Art-Cross, u kojem su sudjelovali skoro svi razredi. U Geo-Bio-Art-Crossu učenici su obilazili i prepoznavali lokacije važne za kulturno-povijesnu baštinu Raba i usput prikupljali autohtone biljke koje su im bile zadane. Sve su to morali napraviti u što kraćem vremenu i što točnije kako bi pobijedili, a pobjedu je na kraju odnio 2.g razred (Klara Debelić, Katarina Mikelić, Roko Faflja, Tea Karnaš i Luna Marija Jurešić).

U sklopu Dana škole, u organizaciji nastavnica Marine Beg Umiljenović, Aleksandre Brmbote te Maje Vukmirović u školskoj zgradi održan je kviz općeg znanja i kahoot kviz o poznavanju rapske srednje škole. Na kvizu općeg znanja sudjelovale su ekipe učenika po razredima i ekipe nastavnika, a nakon tijesne borbe u kojoj je presudilo svega nekoliko bodova, pobjedu je odnijela jedna od ekipa nastavnika (Lana Jurković, Ivana Šimičić, Jana Trapp, Lorena Pahljina, Zoran Antunović i Lucian Borić). Među učenicima, najbolji razred u kvizu općeg znanja bio je 2.g, koji su predstavljali: Lorena Pahljina, Andrijana Pahljina, Samuel Paparić, Nikola Perić, Ana Šćerbe, Ivona Lukić i Damjan Kaštelan.

U kahoot kvizu o poznavanju rapske srednje škole sudjelovalo je 40 zainteresiranih, i nastavnika, i učenika. U zabavnom kvizu pobjedu je odnio „STEM duet“ nastavnika (Lana Jurković i Darko Muža), druga je bila Lorena Pahljina (2.g), a treća Tea Karnaš (2.g).

Nakon kvizova, u organizaciji nastavnice Marine Beg Umiljenović održana je kratka predstava „Na recepciji“ koju su izveli učenici 4.b razreda, a nakon predstave svim pobjednicima natjecanja uručene su i prigodne nagrade škole.

Nakon podjele nagrada uslijedilo je zajedničko druženje učenika i nastavnika uz okrjepu ćevapčićima i cijeđenim sokom od naranče, a okrjepu su, uz nastavnike Roberta Bajčića i Dinu Renića, priredili učenici kuhari i konobari.

Ravnatelj SŠ, Damir Paparić, čestitao je Dan škole svim učenicima i djelatnicima te iskazao zadovoljstvo angažmanom gotovo svih djelatnika i učenika, koji su raznim izvedbama i aktivnostima – od sportskih, ugostiteljskih, poznavanja vlastitoga otoka i škole do znalačkih – na najbolji način prezentirali bogat repertoar svega onoga za što rapska srednja škola svoje učenike priprema.

Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab