Home Aktualno Na tradicionalnom Udičarenju “Barbat 2023” ulovljeno 53,25 kg ribe

Na tradicionalnom Udičarenju “Barbat 2023” ulovljeno 53,25 kg ribe

0
Na tradicionalnom Udičarenju “Barbat 2023” ulovljeno 53,25 kg ribe

Foto: Hrvoje Hodak i ŠRK Dolin

Ribolovci svih generacija, razvrstani u 26 dvočlanih ekipa, otisnuli su se ove nedjelje u 9:00 sati sa Vele rive ispred Hotela Barbat u Rabu, kako bi se na poštama duž Barbatskog kanala okušali u tradicionalnom Udičarenju “Barbat 2023”. Organizatore iz Športsko-ribolovnog kluba “Dolin” posebo veseli podatak da su se među prijavljenim ekipama našle i tri “čiste” juniorske, starosti do 16 godina, ali i i 3 mještovite, u seniorsko-juniorskoj kombinaciji.

Zbog radova u luci Rab ove se godine odustalo od tradicionalnog teglja kojim su ribolovci prije natjecanja, povezani u atraktivnu nisku brodica, dolazili pozdraviti svoj grad, već je udičarenje započelo odmah nakon zajedničkog fotografiranja i zvuka sirene odaslanog s Vele rive u Barbatu.

Lovilo se do 14.00 sati, a kako doznajemo od predsjednika Š.R.K. Dolina, Marka Krstinića, ulovljeno cca 53,25 kila ribe.

Nakon vaganja rezultati su slijedeći:

Pobjednici u juniorskoj kategoriji su Filip Krstinić i David Stojnšek, dok su ukupni pobjednici udičarenje već nekoliko godina zaredom Ante Španjol i Marko Ribarić.

Ipak organizatore posebno veseli da su drugo mjesto osvoji mladi momci, koji još nisu navršili dvadeset godina, Ivan Pereza i Antonio Sitaš, dok su treće mjesto osvojili otac i sin – Branko Debelić i mladi Damijan Debelić.

Iskusna ekipa br. 14 – Slobodan Travaš i Ivan (Mile) Šegota

Najveću ribu ulovio je prekaljeni sportski ribolovac Ivan (Mile) Šegota koji je istaknuo kako mu je ova nagrada jedinstvena, jer je uza sve zubace, gofove i ostalu plemenitu ribu koju je lovio tijekom ribarskog staža, medalju i priznanje dobio za lokardu tešku 274 grama.

Zajedničko čišćenje ulova nakon vaganja

Među obavezan dio propozicija barbatskog Udičarenja spada i čišćenje ulova od strane sudionika kako bi se svježe ulovljena riba mogla naći na meniju zajedničke večere.

Organizatori zahvaljuju osoblju restorana Leut koji su od bogatog ulova natjecateljima pripremili večeru, ali i majstoricama od frita: Ivani Grce i Hermini Beg, bez čijeg se truda ne bi bilo moguće pripremiti za početak natjecanja.

Priredio: Hrvoje Hodak
Zejdnička fotografija prije starta