Home Aktualno Najbolja od najboljih: Aleksandra Brmbota među 505 najboljih nastavnika u Hrvatskoj

Najbolja od najboljih: Aleksandra Brmbota među 505 najboljih nastavnika u Hrvatskoj

0
Najbolja od najboljih: Aleksandra Brmbota među 505 najboljih nastavnika u Hrvatskoj

Foto: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

U četvrtak, 5. listopada 2023., na Svjetski dan nastavnika, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nagradilo je 505 najboljih nastavnika u šk. god. 2022./2023. i među njima se po peti puta našla i profesorica Aleksandra Brmbota is Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab. Na upriličenoj svečanosti nagrađenima se obratio i ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

Profesorica matematike i informatike Aleksandra Brmbota nagrađena je po 5. put

O njezinoj kvaliteti osim statusa savjetnice, svjedoči i mentorstvo učenicima na natjecanjima i smotrama, niz predavanja, radionica i edukacija, dijeljenje primjera dobre prakse, objavljivanje stručnih članaka, oglednih primjera prilagodbi metoda, vođenje, koordiniranje i sudjelovanje na nizu projekata (kojih će još biti!), rad na integriranju eTwinning projekata u kurikulum matematike, unaprjeđenje rada škola te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja. Niz je doista impozantan!

Rab danas oglas

Cilj je ove nagrade utemeljene 2019. godine nagraditi istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske.

S obzirom da je u pitanju matematika poigrajmo se malo i brojkama. Profesorica matematike i informatike Aleksandra Brmbota nagrađena je po 5. put, 5. listopada, našla se među 505 najboljih, na 55. mjestu prema abecednome popisu nagrađenih – doista, čista petica!

Čestitamo od srca!

POSEBAN DAN U SREDNJOJ ŠKOLI M. de DOMINISA RAB

Osim ove doista lijepe vijesti iz Zagreba, svakako treba spomenuti i to da je u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa jučer na poseban način proslavljen Svjetski dan učitelja. Između jutarnje i poslijepodnevne smjene učenici i nastavnici izdvojili su malo vremena za zajedničko druženje u kabinetu posluživanja.

Učenici 1.a i 2.a smjera kuhar i konobar te 2.b smjera turističko-hotelijerski komercijalist pripremili su domjenak pod budnim okom nastavnika struke Roberta Bajčića, Dine Renića, Marina Borića i Zlatka Bega.

Zakuska je bila okrepljujuća za sve nastavnike koji su bili na odlasku iz jutarnje, dolasku u poslijepodnevnu ili pak u obje smjene. Prigodni je govor održao ravnatelj Damir Paparić koji je zaželio nastavnicima mirnu i produktivnu godinu. Naravno da je tema gotovo svih razgovora bila u skladu s mjestom i vremenom – škola.

Svjetski dan nastavnika koji se obilježava 5. listopada bio je prigoda da se još jednom ukaže na važnost učiteljskog i nastavničkog zvanja kao jednog od najvažnijih za ukupan razvoj društva.

Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

 

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments