Home Vijesti Uspješno završena akcija dobrovoljnog darivanja krvi – prikupljene 144 doze krvi

Uspješno završena akcija dobrovoljnog darivanja krvi – prikupljene 144 doze krvi

0
Uspješno završena akcija dobrovoljnog darivanja krvi – prikupljene 144 doze krvi

Foto: Foto: Ante Matijević

 

Prvoga dana, 22. svibnja, darivanje krvi provelo se u prostorijama poliklinike Županijske specijalne bolnice Insula u Kamporu dok se narednog dana akcija darivanja krvi premjestila u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Rab.

Rab danas oglas

 

Prema riječima ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Rab Tanje Rizner, radilo se o akciji darivanja krvi koja je po prvi put organizirana u suradnji sa specijalnom bolnicom “Insula” Rab. Omogućeno je ovim putem i velikom broju djelatnika bolnice da daruju krv, dok su s druge strane pristupačnost i udobnost prostora poliklinike dodatno olakšale cjelokupni proces, kako darivateljima, tako i stručnom osoblju. I gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, dugogodišnji dobrovoljni darivatelj krvi, u ponedjeljak je podržao akciju

– “Lijep i ugodan prostor za dati krv” – objašnjava ravnateljica Rizner. Također je napomenula kako je prvoga dana dugogodišnji darivatelj i aktivni član društva Franjo Beg, darovao krv, jubilarni, stoti put. Među redovitim darivateljima krvi bio je i Šime Plješa, član interventnog tima Hrvatskog crvenog križa GDCK Rab koji je darovao krv 38 puta. Šime je od samog početka član interventnog tima koji se oformio nakon potresa u Petrinji, a želja mu pomagati ljudima u stradalim područjima. Bio je spreman za odlazak u Tursku nakon razornog potresa, no zbog sigurnosnih razloga intervencija je bila prekinuta – doznajemo usput od Plješe.

 

– “Ovom akcijom darivanja krvi prikupljene su 144 doze krvi, a ono što posebno veseli je 12 novih darivatelja, što je izuzetna brojka. Ovo je posljednje darivanje krvi prije glavnine turističke sezone kojoj je cilj doprinijeti osiguranju dostatnih doza krvi za ljetnu sezonu kada je i pojačana potreba za istima. Izrazito sam zadovoljna odazivom te se zahvaljujem svima u nadi da se vidimo u mjesecu kolovozu kada nam predstoji još jedna u nizu akcija darivanja krvi na Rabu” – poručila je Tanja Rizner, ravnateljica GDCK Rab.

 

Čestitke Gradskom društvu Crvenog križa Rab, Zavodu za transfuzijsku medicinu te ŽS bolnici Insula i njezinoj ravnateljici gđi. Vesni Šenduli Jengić na odličnoj suradnji. Bravo za sve dobrovoljne darivatelje!

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime