Home Vijesti Više od 100 bajkerica stiže na Rab na međunarodni moto & foto event za žene motoristice

Više od 100 bajkerica stiže na Rab na međunarodni moto & foto event za žene motoristice

0
Više od 100 bajkerica stiže na Rab na međunarodni moto & foto event za žene motoristice

Foto: Foto: Dražern Kasprek

 

Ovo nije klasični moto susret kakav organiziraju moto klubovi, već je ovo promotivni event koji za cilj ima promovirati turizam na Rabu i u Hrvatskoj općenito, te promovirati moto turizam i Hrvatsku prezentirati kao sigurnu turističku moto destinaciju. Uz to ovaj event ostaje vjeran svojim korijenima, odnosno foto susretima od kojih je i nastao, ukazujući na predrasude s kojima se žene motoristice susreću u svakodnevnom životu, naročito u manjim ruralnim sredinama. Ovo je ujedno i podrška ženama u borbi protiv tih predrasuda, a glavni moto ovog eventa je, baš kao i onih prošlogodišnjih koji su se održali na tri lokacije u Hrvatskoj – NA DVA KOTAČA PROTIV PREDRASUDA.

Rab danas oglas

 

Event započinje već u petak 26. svibnja kada će u pubu Forum u Donjoj ulici biti upriličen party za sve sudionice, ali i za sve ostale goste, na kojem će se za dobro atmosferu pobrinuti također bajkerica DJ Kristina Blondes.

 

 

Subota je dan bogat raznim događanjima, a sve započinje već od 10.00 sati kada će na Varošu svoje moćne dvokotačne ljubimce parkirati žene sudionice. Uz njih na tamo ćete moći i pogledati nekoliko modela Royal Enfield motocikala koje će predstaviti tvrtka iz Karlovca Novema Nova, a svi zainteresirani moći će iste motocikle i testirati po Rabu.

 

Slijedi program za same sudionice odnosno njihov obilazak stare gradske jezgre pod stručnim vodstvom rapskih turističkih vodiča, a potom od 16.00 sati slijedi glavni događaj ovog eventa, veliki defile po Rabu.

 

Na tome defileu stotinu bajkerica na motorima vozit će se između 8 foto punktova na kojima će se zaustavljati i fotografirati i snimati a ujedno i upoznavati s rapskom kulturom, povijesti i rapskim prirodnim ljepotama. Da sve to bude još atraktivnije pobrinut će se šest fotografa i snimatelja iz cijele Hrvatske koji će svojim objektivima zabilježiti svaki detalj i poslati u svijet tisuće atraktivnih fotografija s Raba. Povratak s defile očekuje se iza 19.00 sati na Veloj rivi.

 

 

Za nedjelju su za bajekrice rezervirani panoramski izleti s brodom, a nakon toga event službeno završava. No to nije i definitivan odlazak svih sudionica s Raba jer dosta njih spojit će vikend s Dan državnosti i iskoristiti ga za duži ostanak na Rabu.

 

Iz udruge Moto Trip Croatia pozivaju sve Rabljane i njihove goste da se u petak pridruže bajkericama na partyu u Forumu i da u subotu svakako prošetaju do Varoša i uživaju u atraktivnim motociklima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime