Home Vijesti Nova mobilnost tima OŠ Ivana Rabljanina Rab u sklopu Erasmus+ projekta “Every move counts”

Nova mobilnost tima OŠ Ivana Rabljanina Rab u sklopu Erasmus+ projekta “Every move counts”

0
Nova mobilnost tima OŠ Ivana Rabljanina Rab u sklopu Erasmus+ projekta “Every move counts”

Foto: Foto: OŠ Ivana Rabljanina Rab

 

Mobilnost će trajati do 20. svibnja, a organizatori su pripremili bogat program za sve sudionike i svoje učenile. Posjetit će Teramundi, poznatu Cathedrals Beach, Coruña-u, Finisterrae Aquarium, Castro de Coaña, pješačiti Pontenovom, učiti surfati na valovima te pripremati tradicionalna španjolska jela “Paella” i “Freixós”.

Rab danas oglas

 

Podsjećamo, uz našu rapsku školu, u ovom projektu sudjeluju škole iz Njemačke, Finske, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva te aktualni domaćini, Španjolska.

 

Projekt promovira aktivan način života i zdravi način prehrane te će učenici stečena znanja kroz brojne aktivnosti i radionice po povratku prenijeti svojim vršnjacima. Ovoje peta i posljednja mobilnost u sklopu ovog projekta na kojoj će sudjelovati učenici.

 

U ponedjeljak je sve sudinike ove mobilnosti na ceremoniji dobrodošlice pozdravio ravnatelj srednje škole IES Marqués de Casariego, Hugo Garcia Sanchez. Učenici su ponosno prezentirali svoju školu, otok i državu, a nakon istraživanja povijesne vrijednosti gradića Tapia, usljedilo je i primanje kod gradonačelnice koja je učenicima podijelila simbolične poklone.

 

Škola se i ovog puta zahvaljuje Turističkoj zajednici Grada Raba na podršci u vidu poklona za sve partnere projekta, kao i voditeljici Keramičarske grupe, Dijani Žigo, koja je svojim kreativnim umjetničkim radovima namjenjenima organizatorima i partnerima podržala sve mobilnosti u sklopu ovog projekta.