Home Vijesti Održano edukativno predavanje djelatnika “Dundova”, “Lopar Vrutka” i NZZJZ PGŽ Ispostava Rab za rapske petaše

Održano edukativno predavanje djelatnika “Dundova”, “Lopar Vrutka” i NZZJZ PGŽ Ispostava Rab za rapske petaše

0
Održano edukativno predavanje djelatnika “Dundova”, “Lopar Vrutka” i NZZJZ PGŽ Ispostava Rab za rapske petaše

Foto: RabDanas

 

Predavanje su održali djelatnici komunalnih društava Dundovo d.o.o. iz Raba i Lopar Vrutak d.o.o. iz Lopara te djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo iz Raba, a tema je bila pravilno postupanje s otpadom, počevši od načina na koji možemo spriječiti nastanak otpada pa sve do odvajanja otpada te njegova odvoza, zbrinjavanja i recikliranja. Također, predavanje je obradilo i teme higijene okoliša, higijene vode, svjetlosnog onečišćenja i onečišćenje tla.

Rab danas oglas

 

Uz predavanje učenici su mogli vidjeti i uzorke mljevene plastike pripremljene za daljnju obradu, granulat gume, ali i proizvode od reciklirane plastike. Predavanja se nadovezuju na prethodno postavljene izložbe u Osnovnu školu Ivana Rabljanina Rab i Područnu školu Lopar.

 

Kroz ovaj projekt podiže se svijest o važnosti brige za okoliš koji nas okružuje te kako svako od nas može dati svoj doprinos da taj okoliš bude što čišći i ljepši kako zbog nas samih tako i zbog budućih generacija.