Home Najave MAGDALENINO – Koncert rapskih klapa u samostanu sv. Eufemije nakon svete mise

MAGDALENINO – Koncert rapskih klapa u samostanu sv. Eufemije nakon svete mise

0
MAGDALENINO – Koncert rapskih klapa u samostanu sv. Eufemije nakon svete mise

 

Bila je javna grešnica zarobljena sa „sedam zala“, ali je ostala uz križ Isusov kada su ga napustili gotovo svi apostoli, osim Ivana i majke Marije. Bila je neobično lijepa i taknuta Božjom milošću javno je činila pokoru i zadovoljštinu za svoje grijehe koje joj Isus oprašta i otpušta u miru. I bila je uz Njega u najtežim trenucima života, zajedno sa Gospom pod križem na Kalvariji. Njezino se štovanje u crkvi raširilo posebno u dvanaestom stoljeću.

Rab danas oglas

 

Utopljeni smo u svijet u kojemu je individualizam postao način života, ostajemo si daleki jer svatko misli samo na sebe – da postane netko, da si stvori budućnost, da nađe neposredan odgovor za svoje želje.

 

Misa i koncert klapa

I zato se drugi dan blagdana Uskrsa, već tradicionalno, od starine, hodočasti u Kampor u čast sv. Magdalene. Bit će tako i ovog Uskrsnog ponedjeljka 10. travnja 2023., kada će se u samostanu sv. Eufemije s početkom u 17:00 sati najprije služiti sveta misa, a zatim će u 18:00 sati koncert održati rapske klape: Sozal (ž), Užanca (ž), Sv. Marin (m), Eufemija (m) i Rab (m), koje umjetnički vodi maestro Miljenko Vidas Kery.

 

Koncert zajednički organiziraju: Župa sv. Eufemije, MO Kampor i klapa Eufemija, a pokrovitelji su: Grad Rab, TZ grada Raba i POU Rab.

Prethodni članak Otvorenje izložbe radova nastalih na prošlogodišnjem prvom izdanju međunarodne umjetničke kolonije Fruga Art Trail 2022
Sljedeći članak Školskim uskrsnim sajmom odlučili pomoći bolničko liječenje učenice OŠ Ivana Rabljanina Rab
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments