Home Najave Predstavljanje dugo očekivane zbirke pjesama “Otvoreni armerun” Josipa Fafanđela

Predstavljanje dugo očekivane zbirke pjesama “Otvoreni armerun” Josipa Fafanđela

0
Predstavljanje dugo očekivane zbirke pjesama “Otvoreni armerun” Josipa Fafanđela

Foto: RabDanas

 

S njegovom poezijom susretali smo se što na susretima pjesnika, što u intimnim druženjima, ponešto i na stranicama Rapskog lista i portala Rab Danas.

Rab danas oglas

 

Naš uvaženi ”čakavac” odlučio je svoju čakavsku poeziju objediniti pod znakovitim naslovom ”Otvoreni armerun”. Predstavljanjem će moderirati Petra Domaćinović, a uz autora Josipa Fafanđela o knjizi će govoriti, u ime nakladnika, ravnateljica GK Rab Lidija Domijan Šipovac, lektorica Anita Pahljina te urednik izdanja Hrvoje Hodak

 

Svojim nastupima večer će uljepšati učenici SŠ M. de Dominisa Rab, Anđelko Brna, Klapa Užanca i Hrvoje Hodak

 

Knjiga je prožeta starim fotografijama otoka Raba, a u svojim njedrima krije onu poznatu Fafanđelovu pronicljivost, ironiju, rapski sulac, melankoliju, no i vječnu životnost davno nestalih lica koja su ovaj otok činili posebnijim od svih drugih malih i velikih mjesta.

 

Ne moramo ni napominjati kolika je važnost, ne samo za otočku književnost već i za Hrvatsku, izdavanje ove dijalektalne poezije. Fafanđel u svojem poetskom pismu koristi male, gotovo zaboravljene bisere čakavske ekspresivne poezije. Arhaični stihovi sublimiraju prošlost i sadašnjost utjelovljujući hvalevrijedno svjedočanstvo vremena koje je bilo, jest i bit će utkano u povijest ovog prelijepog školja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime