Home Vijesti JAVNI NATJEČAJ Općine Lopar za prijam u službu vježbenika

JAVNI NATJEČAJ Općine Lopar za prijam u službu vježbenika

0
JAVNI NATJEČAJ Općine Lopar za prijam u službu vježbenika

Foto: RabDanas

 
KLASA: 112-03/23-01/1UR
BROJ: 2170-24-04-23-2
Lopar, veljača 2023.

  

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u službu vježbenika

Rab danas oglas

 

u Upravni odjel za investicije, prostorno planiranje i društvene djelatnosti Općine Lopar, za obavljanje vježbeničkog staža radi osposobljavanja za poslove radnog mjesta: viši stručni suradnik za gospodarstvo – 1 izvršitelj/izvršiteljica, na određeno vrijeme, u trajanju vježbeničkog staža od 12 mjeseci.


U svojstvu vježbenika može se primiti osoba sa završenim obrazovanjem određene stručne spreme i struke, bez radnog iskustva na odgovarajućim poslovima ili s radnim iskustvom kraćim od vremena određenog za vježbenički staž.


Služba se zasniva na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci

 

Kandidati/kinje moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u službu propisane člankom 12. ZSN-a:

  • punoljetnost,
  • hrvatsko državljanstvo,
  • zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima.

 

Osim općih uvjeta za prijam u službu kandidati moraju ispunjavati sljedeće posebne uvjete za prijam u službu:

  • magistar struke ili stručni specijalist ekonomske ili društvene struke
  • bez radnog iskustva u struci ili s radnim iskustvom u struci kraćim od vremena propisanog za vježbenički staž (kraćim od 12 mjeseci),
  • poznavanje rada na računalu,
  • poznavanje jednog stranog jezika.

 

Na Javni natječaj mogu se ravnopravno prijaviti prijaviti osobe obaju spolova, sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova (Narodne novine br. 82/08., 125/11., 20/12., 138/12. i 69/17.). Izrazi koji se koriste u ovom javnom natječaju za osobe u muškom rodu, uporabljeni su neutralno i odnose se na osobe obaju spolova.

 

U službu ne mogu biti primljene osobe za koje postoje zapreke iz članka 15. i članka 16. Zakona.

 

Za prijam u službu osobe koja je strani državljanin ili osoba bez državljanstva, osim ispunjavanja uvjeta propisanih zakonom, potrebno je prethodno odobrenje središnjeg tijela državne uprave nadležnog za službeničke odnose.

 

Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima, te se moraju u prijavi na javni natječaj pozvati na to pravo. Kandidat koji se u prijavi pozove na to pravo obvezan je priložiti odgovarajuće isprave kao dokaz o statusu te druge dokaze sukladno posebnom zakonu kojim je uređeno to pravo.

 

Kandidat koji se u prijavi na javni natječaj poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu s odredbama Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine br. 121/17., 98/19. i 84/21.), dužan je uz prijavu, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve dokaze iz članka 103. navedenog zakona, a koji su objavljeni na službenoj mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja: OVDJE

 

Kandidat koji se u prijavi na javni natječaj poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu s odredbama Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (Narodne novine br. 84/21.), dužan je uz prijavu, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze iz članka 49. navedenog zakona, a koji su objavljeni na službenoj mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja: OVDJE.

 

Kandidat koji se u prijavi na javni natječaj poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu s odredbama Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine br. 33/92., 77/92., 27/93., 58/93., 2/94., 76/94., 108/95., 108/96., 82/01., 103/03., 148/13. i 98/19.), dužan je uz prijavu, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje odnosno potvrdu iz koje je vidljivo navedeno pravo.

 

Kandidat koji se u prijavi na javni natječaj poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s odredbama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom (Narodne novine br. 157/13., 152/14., 39/18. i 32/20.), dužan je uz prijavu, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe sa invaliditetom.

 

Pod jednakim uvjetima podrazumijeva se da, ako na kraju prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, kandidati koji su po rang-listi ostvarili najveći i isti broj ukupnih bodova, prednost pri zapošljavanju imaju oni kandidati koji su se u svojoj prijavi pozvali na to pravo i isto dokazali s dokazima.

 

U prijavi na javni natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja prijave (osobno ime, adresu prebivališta, broj mobitela/telefona, po mogućnosti adresu elektroničke pošte).

 

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati, te je istoj potrebno priložiti:

  • životopis
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik domovnice ili važeće putovnice ili važeće osobne iskaznice)
  • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja odnosno stručnoj spremi i struci (preslik svjedožbe)
  • dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (uvjerenje nadležnog suda u presliku, ne starije od 1 mjeseca od dana objave javnog natječaja)
  • dokaz o ukupnom radnom iskustvu (ispis elektroničkog zapisa podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili potvrda o podacima evidentiranim u evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje) iz kojeg je vidljivo da je kandidat bez radnog iskustva na odgovarajućim poslovima odgovarajuće stručne spreme i struke ili s radnim iskustvom kraćim od vremena propisanog za vježbenički staž (ne starije od 1 mjeseca od dana objave javnog natječaja),
  • dokaz o poznavanju rada na računalu (uvjerenje, certifikat, preslik svjedodžbe, potvrda ili vlastoručno pisana izjava kandidata)
  • izvornik vlastoručno potpisane izjave kandidata da za prijam u službu ne postoje zapreke iz članaka 15. i 16. ZSN-a.

 

Preslici traženih dokumenata ne moraju biti ovjereni, a izabrani kandidat dužan je prije donošenja rješenja o prijmu u službu u svojstvu vježbenika na određeno vrijeme predočiti na uvid izvornike dokumenata.

 

Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavit će izabrani kandidat po obavijesti o izboru, a prije donošenja rješenja o prijmu.

 

Vježbenik je dužan položiti državni ispit najkasnije do isteka vježbeničkog staža (članak 88. ZSN-a).

 

Urednom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.

 

Osoba koja ne podnese pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom prijavljenim na javni natječaj i njegova prijava neće biti razmatrana te će mu o tome biti dostavljena pisana obavijest.

 

Za kandidate prijavljene na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete bit će provedena prethodna provjera znanja i sposobnosti pisanim testiranjem, provjerom praktičnog rada (poznavanje rada na računalu) i intervjuom. Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti, smatrat će se da je povukao prijavu na javni natječaj. Intervju će se provesti samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50 % bodova iz pisanog testiranja i provjere praktičnog rada (poznavanje rada na računalu).

 

Kandidat prijavom na javni natječaj pristaje da se dostavljeni podaci obrađuju u svrhu provedbe natječaja sukladno Uredbi (EU) broja 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18.) od 9. svibnja 2018. godine.

 

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, područje provjere, te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na mrežnoj stranici www.opcina-lopar.hr. Na mrežnoj stranici www.opcina-lopar.hr i na Oglasnoj ploči Općine Lopar, bit će objavljeno vrijeme i mjesto održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje 5 (pet) dana prije održavanja provjere.

 

Pisane prijave na natječaj, vlastoručno potpisane od strane podnositelja prijave, s navedenom kontakt adresom i telefonskim brojem te s dokazima o ispunjavanju uvjeta, podnose se u roku od 8 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, na adresu: Općina Lopar, Povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja za prijam u službu vježbenika s naznakom: “Javni natječaj za prijam u službu vježbenika u Upravni odjel za investicije, prostorno planiranje i društvene djelatnosti”, 51 281 Lopar, Lopar 289 A.

 

O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku, i to najkasnije u roku od 60 dana od isteka roka za podnošenje prijava. Nakon raspisanog natječaja ne mora se izvršiti izbor, u kojem slučaju se donosi odluka o poništenju natječaja koja se dostavlja svim kandidatima prijavljenim na javni natječaj, a protiv odluke o poništenju natječaja nije dopušteno podnošenje pravnih lijekova. Odluka o poništenju natječaja donosi se i kada se na natječaj ne prijavi ni jedan kandidat (članak 24. ZSN-a).

 

Pročelnica Ana Benić, mag.iur.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime