Home Vijesti Bicikliranjem od Koenigsbrunna do Raba obilježili 25 godina prijateljstva i pomogli Udruzi Pinokio

Bicikliranjem od Koenigsbrunna do Raba obilježili 25 godina prijateljstva i pomogli Udruzi Pinokio

0
Bicikliranjem od Koenigsbrunna do Raba obilježili 25 godina prijateljstva i pomogli Udruzi Pinokio

Foto: Foto: Petar Lupić i Ivica Hodak

 

Jedna od aktivnosti koju su prijatelji iz Nijemačke uvrstili u svoj službeni program proslave ove jubilarne obljetnice tijekom 2022. godine je i petodnevna humanitarna biciklijada na relaciji Koenigsbrunn – Rab u koju se 8. rujna upustilo osam biciklista triatlonske sekcije Ski kluba Koenigsbrunn. U kontaktu s članovima rapskog Biciklističkog kluba Mag rodila se ideja da se njihovom bicikliranju osim slavljeničke, pridoda i humanitarna nota pa je dogovoreno da će sva sredstva koja će ovom vožnjom prikupiti od svojih sponzora, donirati Udruzi roditelja djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju Pinokio Rab za koju je BK Mag Rab proteklih godina već organizirao humanitarne biciklijade i prikupljao sredstva. 

Rab danas oglas

 

 

Šestoga dana etapnog bicikliranja biciklisti su se iz Lopara, gdje su večer ranije stigli kako bi prenoćili, uputili prema gradu Rabu gdje su ih dočekali gradonačelnik Nikola Grgurić, direktorica Ureda TZG Raba gđa. Ivana Matušan te gradska vijećnica i savjetnica za lokalnu rekreaciju i turizam Grada Koengsbrunna gđa. Claudia Deeney.

 

Naime, biciklisti humanitarci su za svaki prijeđeni kilometar na spomenutoj relaciji prikupljali donacije, a potom su na današnjem prijemu prikupljeni iznos uručili predstavnicima Udruge roditelja djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju „Pinokio“. Zanimljivo je spomenuti i to da je najmlađi sudionik ove humanitarne biciklijade, naravno, u pratnji svojih roditelja, bio dvoipogodišnji Felix Hivner.

 

Valja napomenuti kako su se na posljednjoj dionici iz Lopara biciklistima iz Koenigsbrunna pridružili i biciklisti lokalnog BK Mag te predstavnici TZG Raba, dok su se njihovom dočeku u organizaciji Grada Raba i TZG Raba pridružili pojedini članovi Udruge Pinokio te grupa prijatelja iz Koenigsbrunna predvođena predsjednicom Foruma prijateljstva Koenigsbrunn – Rab Irene Tarasenko, koja je u nedjelju organizirano pristigla na Rab.

 

 

Nakon zajedničkog fotografiranja i kratkog druženja uz prigodno pripremljeno osvježenje u atriju Kneževog dvora, prijateljima iz Koenigsbrunna pozdravno se obratio gradonačelnik kako bi im poželio dobrodošlicu i ugodan boravak na otoku, i kako bi se u ime Rabljana zahvalio na hvalevrijednom humanitarnom potezu čime su još jednom pokazali veliko srce i pravo značenje prijateljstva. Ujedno je pohvalio nakon dvogodišnje pauze ponovni susret s gradonačelnikom Koenigsbrunna i suradnicima na ovogodišnjoj Rabskoj fjeri i njegovo aktivno sudjelovanje na našoj najpoznatijoj manifestaciji. „Nadam se da će i generacije iza nas nastaviti ovu tradiciju njegovanja prijateljstva i unapređivanja međusobnih odnosa naših dvaju gradova i država, baš kao što su to činile generacije prije nas“, poručio je gradonačelnik te prepustio predstavniku biciklista iz Koenigsbrunna gospodinu Klausu Weibergu da se prigodno obrati i uruči skupljeni iznos, 1.300 Eura Udruzi Pinokio. Ovu dragocjenu i dobrodošlu donaciju u ime Udruge Pinokio primili su Eni Kordić i predsjednik udruge Michael Katalenić.

 

U opuštenoj atmosferi nastavljeno je zajedničko druženje uz planiranje novih zajedničkih aktivnosti povodom obilježavanja zajedničke obljetnice, a našim ćemo prijateljima, unatoč najavi pogoršanja vremena, nastojati ostatak boravka na otoku učiniti što ugodnijim.

 

Ovu šestodnevnu slavljeničko-humanitarnu biciklističku avanturu uspješno su priveli kraju Stefan Stehle, Manfred Winter, Thomas Gruber, Alfred Geis, Herbert Schröter, Heinrich Buser, Klaus Weiberg, Uwe Pfeil, Maria Hivner i Alex Hivner.

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments