Home Najave Veslajmo za one koji ne mogu: 21-godišnji Lošinjanin Antonio Bujačić kajakom će povezati Lošinj i Rab

Veslajmo za one koji ne mogu: 21-godišnji Lošinjanin Antonio Bujačić kajakom će povezati Lošinj i Rab

0
Veslajmo za one koji ne mogu: 21-godišnji Lošinjanin Antonio Bujačić kajakom će povezati Lošinj i Rab

Foto: RabDanas

 

Riječ je o humanitarno-sportskom podvigu u kojem će Antonio Bujačić u subotu 13. kolovoza od 5 sati ujutro, ako vremenske prilike to dopuste, kajakom pokušati svladati udaljenost od lučice sv. Martin do Banove Vile na otoku Rabu koja iznosi 18.50 nautičkih milja. Podvig trebao bi trajati 7,5 do 8 sati, a sav prikupljen prihod namijenjen je Udruzi “Ruka u ruci” s Lošinja i Udruzi “Pinokio” na Rabu, koje se bave djecom s poteškoćama u razvoju i invaliditetom. Evo što nam Antonio poručuje:

Rab danas oglas

 – Dragi moji prijatelji i poznanici, dragi stanovnici ove kugle zemaljske! Napokon se približava i taj dan. Dan, koji se dosta dugo planirao, organizirao i isčekivao. “Veslajmo za one koji ne mogu!”

 

Taj jedan obični ljetni dan na otoku Rabu, i pogled sa zvonika crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije prema mojem otoku Lošinju i uočavanje dva žuta kajaka uz obalu pored Banove vile, napravio je totalnu ludnicu u mojoj glavi. To je bio dan kada sam odlučio da bih, već sljedeće ljeto, kajakom preveslao od svojeg matičnog otoka pa do onog srcu dragog otok Raba.

 

I to će se dogoditi…, uz povoljne vremenske uvjete,  u subotu, 13. kolovoza, napravit će se događaj od kojeg bih volio očekivati da postane tradicija i priča između ova dva otoka, te da ih se turistički i prijateljski još više i jače poveže.

 

Da bih ostvario ovaj humanitarno – sportski izazov koji sam stavio pred sebe potrebno je preveslati cca 18.50 milja ( cestovno cca 30 km ), i uz to napraviti približno 10.730 zaveslaja, za što će mi, ako bude bilo sve kako treba, trebati cca 7.30 – 8.00 sati.

 

  • START: 05.00 ujutro – lučica Sv. Martin ( otok Lošinj )
  • CILJ: cca 14.00 popodne Banova Vila ( otok Rab )

 

Potrebni ste i Vi! Bez Vas ništa! Kako? Pa ovako…

Ono što je najbitnije u cijeloj ovoj priči jest humanitarna nota. Odlučili smo pomoći udruzi “Ruka u ruci” na otoku Lošinju i udruzi “Pinokio” na Rabu. Obje udruge bave se s djecom s poteškoćama u razvoju i invaliditetom. Skupljanjem humanitarnog priloga, udruga “Ruka u ruci” s Lošinja uložit će u rekonstrukciju novodobivenog prostora za rad s djecom, dok će udruga “Pinokio” sufinancirati projekt od dugogodišnjeg gosta i prijatelja otoka Raba g. Dicka Spijkermena koji uključuje izgradnju dizalice za ulaz osoba s invaliditetom u more.

 

ŽIRO RAČUNI SPOMENUTIH UDRUGA

Udruga “Ruka u ruci” (Mali Lošinj)

  • HR 5424070001100056293

 

Udruga “Pinokio” (Rab)

  • HR 1724020061100572974

 

Veliko hvala rekao bih sljedećim osobama i sponzorima: Grad Mali Lošinj, Grad Rab, T.Z. Mali Lošinj, T.Z. Rab, GDCK Mali Lošinj, GDCK Rab, Dundovo d.o.o. (Rab), Gelateria Moby Dick, Trgovina hrane i pića A&D, Restoran “Perla” (Rab), Klesarstvo Cavedoni, Ameliè d.o.o., Active Lošinj – Luka Jurić, Pavela Digital studio – Antonio Pavela, Papyrum studio – Sandro Tariba, GRA – TIS Mali Lošinj, Lara Štavlić i Fey Kujundžić.

 

Zahvale za koordinaciju puta i ideu dočeka: Aldina DeGarba i kapetan Renato Dudić.

 

Više smo puta pokazali da kao zajednica, onda kada je potrebno, djelujemo savršeno i odlučno. Pokažimo to i sada! Sudjelujmo u stvaranju bolje i zdrave budućnosti uz pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Pokažimo brigu i pružimo pomoć!

 

“Svaki trenutak je novi početak” (T.S. Eliot) – BUDITE DIO PRIČE!

 

Što reći za sami kraj nego da očekujemo lijepo i povoljno vrijeme te pogodne struje koje će nas gurati prema cilju!

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments