Home Vijesti #RokOtok na Rabu – Srce mora ispuniti dano obećanje i ispričati najljepše priče ljeta

#RokOtok na Rabu – Srce mora ispuniti dano obećanje i ispričati najljepše priče ljeta

0
#RokOtok na Rabu – Srce mora ispuniti dano obećanje i ispričati najljepše priče ljeta

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

U dogovoru s burom, valovima i vlastitim energijama Ribafish je Pag s Rabom povezao plivajući rutom između dvije najbliže točke, odnosno od punte Luna na otoku Pagu do punte Frkanja na Rabu. Na toj dionici, uz pratnju plivača iz projektnog tima #RokOtok, pridružio mu se njegov rapski prijatelj i sportski entuzijast Boris Belamarić. Riječ je o ruti dugoj cca 5,5 km, koju su ovi iskusni plivači preplivali za sat i 49 minuta.

Rab danas oglas

 

Ipak glavni događaj bio je doček zakazan u 18 sati na “Banovoj”, gradskoj plaži smještenoj u hladovini parka Komrčar, odmah podno nekadašnje vile bana Perovića, gdje je Ribafisha radosno dočekalo mnoštvo djece, ali i roditelja među kojima su bili i neki od bivših Domagojevih učenika.

 

 

Ribafish je tu završnu “protokolarnu” dionicu ispod grada otplivao uz kajakašku pratnju Joška i Sanele Matušan iz Sea Kayak Croatia, a čim se domogao obale opkolili su ga klinci spremni na razgovor i zanimljive zadatke pojekta #RokOtok koji su uslijedili. U maniri vhrunskog pedagoga koji zna kako animirati djecu, s puno smijeha i interakcije, Ribafish je i na Rabu ispunio svoju misiju, objasnivši djeci koliko je je važno da roditeljima povjeravaju i ono lijepo, ali i ono što ih muči i s čime im se teško nositi, kao i to da baš nikada nije kasno održati obećanje koje si nekome dao. Rab je četrdesetprvi od 50 naseljenih otoka koje je Ribafish uspio povezati kroz ovaj projekt, i na tom se morskom putu susreo s više od 3.600 djece uz želju da im približi važnost druženja i čuvanja svega onoga što nas okružuje, od novih prijateljstava, provođenja kvalitetnog vremena s roditeljima do brige o okolišu.

 

Da sve bude slađe i ljepše pobrinuli su se i domaćini iz TZ grada Raba koji su za ovu prigodu pripremili stol prepun rapskih slastica i fritula, a hit je bio “Vilmin” sladopekarski natpis “RokOtok” ispisan slovima od rapske torte. U znak zahvalnosti na “Najljepšoj priči ljeta” kojom je ispunjava srca djece i roditelja, prigodni poklon Domagoju je uručila i direktorica Ureda TZ grada Raba Ivana Matušan. Organizatori se također zahvaljuju obitelji Javoran vlasnicima Beach bara Banova villa, ali i svima koji su došli na doček i tako na najljepši mogući način osnažili poruku koju ovaj plemeniti projekt odašilje u svijet.

 

 

Na Banovu je pozdraviti Domagoja došao i rapsko-zagrebački književnik, inicijator rapskog plivačkog maratona za osobe s invaliditetom “Srcem protiv barijera”, Krešimir Butković, koji nam je kazao:

– “Puna ‘Banova’ razigrane djece. To je bit svega što svi mi činimo. Osigurati toj djeci budućnost ne ponavljajući vlastite greške. Divna je ta komunikacija ‘Uče’ koji ih je u hipu animirao za razne zadatke. Sreo sam ga kasnije u gradu pa sam mu zahvalio jer smo na temeljima „Rapskog plivačkog maratona“, kojeg je organizirao te ga prepustio Belamariću, usavršili i naš OSI plivački maraton ‘Srcem protiv barijera’ koji će se ove godine održati 20. kolovoza, u nešto drugačijem formatu, a sav prikupljen novac bit će pridodan akciji za nabavku i instalaciju dizala u more u autokampu Padova III. Još jednom čestitke Ribafishu, ali i našoj rapskoj djeci koja već kroz školske aktivnosti dobivaju kvalitetne inpute za daljne ekološko djelovanje kako na otoku tako i u daljnjem svakodnevnom životu”, poručio je Krešo.

Prethodni članak Unikatna Rabska fjera – tradicija koja ne blijedi
Sljedeći članak U suboti RIBARSKE FEŠTE u Supetarskoj Dragi i u Kamporu te pučka fešta KARMENICA u Barbatu
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments