Home Najave Na jednoj od najljepših hrvatskih plaža uskoro počinje Festival skulptura od pijeska

Na jednoj od najljepših hrvatskih plaža uskoro počinje Festival skulptura od pijeska

0
Na jednoj od najljepših hrvatskih plaža uskoro počinje Festival skulptura od pijeska

Foto: Foto: TZO Lopar

 

Popularni festival na Rajskoj plaži iz godine u godinu okuplja sve veći broj umjetnika i turista u Lopar, a kipari će ove godine od zlatnožutog loparskog pijeska izrađivati umjetnička djela na temu Ratova zvijezda

Rab danas oglas

Rajska plaža krajem lipnja pretvorit će se u atelje na otvorenom. Inspirirani tematikom Ratova zvijezda, umjetnici će kreirati šest originalnih skulptura isključivo pijeska s loparskih plaža i vode. Ova manifestacija već godinama privlači poglede mještana i posjetitelja Lopara, ali i međunarodne javnosti.

– „Lopar je poznat po svojim pješčanim plažama, a jednako tako i po umjetničkim kreacijama od pijeska. Ovogodišnje izdanje Festivala je posebno po tome što na njemu predstavljamo budući park pobjedničkih skulptura. Ponosni smo na ovu manifestaciju i činjenicu da je postala jedan od najprepoznatljvijih sadržaja zbog kojih turisti rado posjećuju naš prekrasni otok“, poručuje direktor Turističke zajednice Općine Lopar Marin Mušćo.

 

Ovaj jedinstveni festival pokrenut je još 2011. na inicijativu Turističke zajednice Općine Lopar i Centra za kulturu Lopar. Festival je organiziran u suradnji s akademskim slikarom i profesorom Zlatkom Kauzlarićem Atačem i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, dok je umjetnička voditeljica Festivala akademska kiparica Paula Banić. Na Festivalu skulptura u pijesku brojni gosti, stanovnici i turisti Lopara i otoka Raba, iz godine u godinu uživaju u promatranju i fotografiranju procesa izrade pješčanih skulptura. Kako bi ovjekovječili čaroliju u pijesku, posljednjeg dana Festivala proglašavaju se najbolje skulpture te nagrađuju najbolje fotografije.

 

Više informacija o 11. izdanju Festivala skulptura u pijesku moguće je pronaći na službenoj stranici Turističke zajednice Općine Lopar.

Prethodni članak Bez ičega dodanog – izložba Radovana Kunića u rapskoj Galeriji Pik
Sljedeći članak SŠ Markantuna de Dominisa Rab jedna je od devet partnera Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics)
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments