Home Vijesti Udruga KOMIN – Uspjela akcija čišćenja barbatskog podmorja i priobalja

Udruga KOMIN – Uspjela akcija čišćenja barbatskog podmorja i priobalja

0
Udruga KOMIN  – Uspjela akcija čišćenja barbatskog podmorja i priobalja

 

U čišćenju je sudjelovalo ukupno 75 osoba, a osamnaestorici ronioca pridružila se i instruktorica ronjenja iz Hondurasa, Andrea Carolina Čuljak. Oni su podvodni dio čišćenja odradili u gornjem dijelu Barbatskog kanala te djelomično uz otočić Dolin, dok su uglavnom žene bile zadužene za čišćenje plažica po Dolinu. Ovom akcijom s morskog dna i priobalja uklonjen je jedan kontejner smeća.

Rab danas oglas

 

– “Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj akciji, od članova Komina, Dolina, Gradskog društva Crvenog križa Rab, Grada Raba, Lučke uprave, KPA Amfora, lokalnih ribara, barkarijola pa do predstavnica Lagura Tramuntana. Hvala i momcima koji su sudjelovali u pripremi akcije, kao i Josiću koji je ispekao svo meso i povrće, te Caffe baru Kaštel na ustupljenom prostoru za okrijepu sudionika. Također zahvaljujemo i Arijanu Žigu iz “Mirko Diving centra” koji nam je posudio više kompleta opreme za ronjenje kako bi ova akcija mogla biti u cijelosti odrađena”, kazao nam je Elvis Grce, predsjednik Udruge Komin.

 

Spomenimo i to da su Udruzi za promicanje kulture življenja „Komin“ Barbat – Rab nedavnom Odlukom dodijeljena sredstava u iznosu od 82.705,17 kn za projekt “(P)održimo naše ribare i očuvajmo naše more“. Sredstva za ostvarenje ovog projekta osigurana su iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a projekt je prijavljen na 3. FLAG natječaju za Mjeru 2.B.1. Ulaganje u održivi razvoj ribarstvenog područja.

Prethodni članak 12. Ča vrh Arbe | Lipa večer, lipi ambijent, zanimljivi ljudi, a i lipo naše “ča”
Sljedeći članak U prijateljskom ambijentu 24. Kupa Runovića Rabljani osvojili 14 kajakaških odličja
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments