Home Najave 16. Noć muzeja na otoku Rabu u digitalnom izdanju | (pet.) 29.01.2021.

16. Noć muzeja na otoku Rabu u digitalnom izdanju | (pet.) 29.01.2021.

0
16. Noć muzeja na otoku Rabu u digitalnom izdanju | (pet.) 29.01.2021.

Foto: RabDanas

 

S obzirom na aktualne okolnosti tj. pandemiju COVIDA-19, 16. Noć muzeja održava se u petak, 29. siječnja u digitalnom obliku, a program manifestacije dostupan je na poveznici http://skr.rs/626 Uz pomoć aplikacije Rab Archaeological (T)races.

Rab danas oglas

 

Rabljane i sve zainteresirane pozivamo u virtualnu šetnju „muzejom na otvorenome“ tj. trima novouređenim poučnim stazama koje prezentiraju tisućljetno kulturno nasljeđe otoka! Istraživanje baštine pomoću aplikacije moguće je na poučnim stazama, ali i iz udobnosti Vašeg doma (uz neka manja ograničenja). Dodatne informacije o projektu dostupne su klikom OVDJE.

 

O APLIKACIJI RAB ARCHAEOLOGICAL (T)RACES

U netaknutim otočnim krajolicima aplikacijom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st.

 

Lokaliteti su prezentirani na 34 info – točke povezane poučnim stazama ukupne duljine oko 40 km koje se protežu kroz Kampor (staza Capo Fronte), Lopar (staze Epario i Frux) i Supetarsku Dragu (staza Frux). Uz navigaciju i informacije o lokalitetima, aplikacija pruža i niz zanimljivosti, legendi i predaja vezano otok i život na otoku. Virtualni likovi koji pripovijedaju povijesne priče, audio vodiči, proširena stvarnost, učenje kroz igre i kvizove učinit će vaše istraživanje otoka nezaboravnim. Aplikacija se može besplatno preuzeti na klikom OVDJE.

 

Aplikaciju su u 2020. godini izradili Centar za kulturu Lopar, Pučko otvoreno učilište Rab, Turistička zajednica Grada Raba i Turistička zajednica Općine Lopar, ujedno i organizatori rapskog dijela ovogodišnjeg programa Digitalne Noći muzeja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime