Home Vijesti Kamporci dočekali lijepo vrijeme i održali svoj 13. kamporski lignjolov

Kamporci dočekali lijepo vrijeme i održali svoj 13. kamporski lignjolov

0
Kamporci dočekali lijepo vrijeme i održali svoj 13. kamporski lignjolov

Foto: Foto: DSR Kampor

 {gallery}Lignjolov 2019{/gallery}

 

Rab danas oglas

U akvatoriju od uvale Kampor pa uz Kalifront sve do uvale sv. Mare, natjecalo se ukupno 15 dvočlanih ekipa. Lovilo se na peškafondo, šustavicu i rapalu, a s obzirom da se u posljednje vrijeme lignja slabije lovi, ukupni ulov ekipa težak 13 kilograma ne može se nazvati slabim. Organizator lignjolova pripremio je i pet nagrada za one najuspješnije; za prvo, drugo i treće mjesto, za naj-ulovljeni primjerak lignje te tzv. „Ploku“ za najslabiji par.

 

Najuspješniji Boris Lučić i Sanjin Baranašić

Prvo mjesto, a time i titulu pobjednika 13. kamporskog lignjolova osvojia je ekipa koju su činili Boris Lučić i Sanjin Baranašić. Njih dvojica ukupno su „digli“ 12 lignji koje su težile 1,8 kilograma.

Drugo mjesto pripalo je ekipi koju su činili Nenad Karlić i Nedjeljko Matrdić, dok je bronca pripala ekipi u sastavu Petar Staničić i Duje Halović.

Naj-ulov ostvarili su Slavko Lušić i Sead Jusić s lignjom teškom 0,389 kg, a „Ploku“, nagradu ekipi koja nije ništa ulovila, osvojili su Marinko Halović i Vlado Miš.

 

Matični brod ovogodišnje kamporskog lignjolova bila je izletnička brodica „Sardina“ u vlasništvu Petra Vrtodušića s koje je određen broj ljubitelja ovog natjecanja promatralo lignjolov.

Prethodni članak Stotinjak Rabljana prošetalo svojim gradom na poziv rapskih turističkih vodiča
Sljedeći članak “Malom čitaonicom” do afirmativnog odnosa prema književnosti od najranije dobi
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments