Home Najave Josipa Pavičić Berardini: Šest milimetara – Ispovijest o boli i pobjedi / (sri) 24.10.2018. u 19h – GK Rab

Josipa Pavičić Berardini: Šest milimetara – Ispovijest o boli i pobjedi / (sri) 24.10.2018. u 19h – GK Rab

0
Josipa Pavičić Berardini: Šest milimetara – Ispovijest o boli i pobjedi / (sri) 24.10.2018. u 19h – GK Rab

Foto: RabDanas

 

Osim što je dio Mjeseca hrvatske knjige, listopad je ujedno i mjesec borbe protiv raka dojke, a Nacionalni dan borbe protiv raka dojke obilježava se 7. listopada. Rak dojke najčešća je zloćudna bolest žena u suvremenom svijetu. U Hrvatskoj je stopa incidencije (broj novooboljelih na 100 000 stanovnika) više nego u Europi i ima trend rasta. Više od 90% bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju. Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, rak dojke može se otkriti u ranom stadiju, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći.

Rab danas oglas

 

Josipa Pavičić Berardini: Šest milimetara – Ispovijest o boli i pobjedi 

 

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala Josipa Pavičić Berardini u svojoj knjizi “Šest milimetara”. 

 

Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život, ali i koje popratne pojave terapije može očekivati, kako prilagoditi prehranu – na sva ta pitanja Josipa Pavičić Berardini dala je u svojoj knjizi jasne, praktične i provjerene odgovore. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

 

Dr. Vesna Ramljak u predgovoru zahvaljuje Josipi što je postala ambasadorica Europa Donna Hrvatske i kaže: “Ono što je novo i važno način je prikaza bolesti, od početka – prenošenje spoznaje o važnosti i vrijednosti života, koliko nam je bitno ući u sebe, prigrliti bolest, koliko nam je važna spoznaja razloga naše bolesti, kako ćemo oprostiti onima kojima trebamo oprostiti, kako oprostiti sebi? Ponajviše sebi!” I dodaje: “Šest milimetara lošeg će se, nadam se, pretvoriti u bezbroj milimetara dobrog.”

 

Josipa Pavičić Berardini radila je dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama – ‘Sara Santini’, ‘GL’amour’ i ‘Lopov moje mladosti’. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime