Home Vijesti ANIMA ARBAE srebrne u Veroni!

ANIMA ARBAE srebrne u Veroni!

0
ANIMA ARBAE srebrne u Veroni!

 

Srebrne u konkurenciji od 1.000 pjevača okupljenih u 32 vokalne skupine

Concorso Internazionale di Canto Corale“ u Veroni natjecanje je s 29-godišnjom tradicijom. Tijekom godina na njemu je nastupilo oko 800 vokalnih skupina, odnosno oko 40.000 pjevača. Ove se godine na veroneškoj pozornici okušalo oko 1.000 pjevača okupljenih u 32 vokalne skupine od kojih su sve bili zborovi osim naših Rabljanki. Udruga zborova Verone (Associazione Gruppi Corali Veronesi), organizator ovoga natjecanja, program je oplemenila organizacijom i brojnih drugih koncerata u kojima se zborovi iz cijeloga svijeta, sudionici natjecanja, susreću s lokalnim zborovima. Tako su i naše Anima Arbae, nakon natjecateljskog dijela programa, održale večernji koncert zajedno s lokalnim zborovima Negritella i Cor Leggero Vocal Ensemble.

Rab danas oglas

 

Već su se sutradan svi voditelji i predsjednici zborova u svečanom okruženju, ali i opuštenoj atmosferi, susreli s gradonačelnikom Verone, pročelnicom za kulturu i predsjednikom Udruge zborova Verone gdje su se razmijenile riječi pozdrava, zahvale i prigodni darovi, a prisutni su naučili i novu pjesmu o ljubavi i Juliji. 

 

 

Zajednički nastup na pozornici antičke Arene u Veroni

Program se nastavio u dojmljivom ambijentu kazališta Teatro Filarmonico gdje su svečano uručene nagrade najuspješnijim natjecateljima. Zborovi su zatim imali priliku družiti se međusobno te upoznati i razmijeniti dojmove s članovima žirija u prekrasnom parku Arsenala. Završnica programa održala se u kasnim poslijepodnevnim satima zajedničkom pjesmom svih sudionika natjecanja među tisućljetnim zidinama najljepše pozornice na svijetu, antičke Arene u Veroni. Valja naglasiti kako je veroneška Arena treća po veličini i jedan od najočuvanijih amfiteatara na svijetu, s kapacitetom od 22.000 posjetitelja.

Bilo je zadovoljstvo gradonačelniku Verone uručiti košaricu kojom se naš otok predstavlja riječju, okusima i mirisima, a ljepote našega otoka isticali smo u svim drugim prilikama i druženjima.

„Bilo je ovo jedno veliko i predivno iskustvo. Impresionirane smo kvalitetom organizacije ovoga natjecanja i iznimno smo zadovoljne postignutim uspjehom te načinom na koji smo predstavile naš predivan otok. Bilo je zadovoljstvo gradonačelniku Verone uručiti košaricu kojom se naš otok predstavlja riječju, okusima i mirisima, a ljepote našega otoka isticali smo u svim drugim prilikama i druženjima. Želimo se od srca zahvaliti svima koji su na bilo koji način podržali naš rad i odlazak u Veronu, prije svega Gradu Rabu, Turističkoj zajednici grada Raba, OPG Jureša, TM elektroinstalacije, Vigri d.o.o., Birou d.o.o., Autoservisu Nane d.o.o. i Cafe baru Moderato te Radio Rabu i portalu Rab Danas.“

 

 

Mi iz redakcije portala Rab Danas čestitamo maestri Zorić i svim članicama ženske klape Anima Arbae na trudu, ljubavi i energiji koju su ugradile u ovaj doista vrijedan uspjeh.

Prethodni članak Suncem okupano “streetworkout” poslijepodne na sportskom poligonu u Komrčaru
Sljedeći članak OGLAS – MALI PALIT d.o.o. zapošljava više djelatnika
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments