Home Vijesti Gastro dvojac Udruge Komin, Andrejas Peran i Branimir Štokić, skuhao najukusniji janjeći kotlić

Gastro dvojac Udruge Komin, Andrejas Peran i Branimir Štokić, skuhao najukusniji janjeći kotlić

0
Gastro dvojac Udruge Komin, Andrejas Peran i Branimir Štokić, skuhao najukusniji janjeći kotlić

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Chefa Špičeka okružili fanovi

Baš kako je najavljeno još u petak, 26.5., u radio emisiji Sunčani sat (ako niste “ulovili” live prijenos, na ovom linku možete poslušati emisiju u cijelosti klikom ovdje), završna fešta Festivala otočne janjetine je započela u 19:00 sati, kratkim uvodom i predstavanjem natjecateljskih ekipa koje su ovaj put u kotliću pripremale janjetinu. Timove su činile rapske udruge, klubovi i društva: Udruga Komin, Udruga Mocira, DŠR Kampor, DŠR Tunera, ŠRK Dolin, Lovačko društvo Kunić te UDVDR Rab. A kako svako pravo natjecanje mora imati i ocjenjivački žiri, ovoga su puta rapski gastro eksperti Andrije Kordić te Zdravko Šajbić – Čupko, dobiili pojačanje, i to poznatog i rado viđenog hrvatskog chefa, gospodina Tomislava Špičeka.

Gospodina Špičeka vežu prijateljske spone uz Rab, međutim prvi se put okušao u ulozi predsjednika žirija na Rabu te kao suvoditelj programa našem Miljenku Taribi.

Opušteno uz gastro ponudu Imperiala d.d. i zvuke grupe “Team”

Rab danas oglas

Odlična grupa Team je zabavljala okupljene turiste, ali i lokalno stanovništvo, a ni timovi nisu propustili zaplesati dok se kotlić krčkao. Imperial d.d. se sa svojom ekipom iz hotela Eva pobrinuo za gastro ponudu, dok su i okolni kafići vrvjeli od ljudi i podsjetili na nadolazeću tzv. “špicu” sezone.

Čitav je program protekao vrlo opušteno i pozitivno, chef Špiček je u društvu kolega kuhara “učio” male tajne raspkih majstorica i majstora kuhinje te se mora priznati da su se Andrija i Zdravko pokazali kao izvrsni domaćini Špičeku. Strpljivo su pozirali s njime ili pak čekali dok je njihov medijski popularan kolega pričao s ljudima, šalio se, te naravno pozirao. Dobili smo infomaciju kako bez obzira na mnoštvo angažmana koje ima, dosad još nije bio ovako puno fotografiran! Na samom startu gastro natjecanja dvostrukim poljupcem u obraze Špičeka su prve iznenadile kuharice iz tima Udruge Tunera, no primjetili smo da Špičeka vole svi – i mlado i staro, a ponajviše djeca, koja su mu poklanjala crteže. Chef Špiček rekao nam je da sve što dobije čuva, a njegova kći Paula se brine da se nijedan crtež ne izgubi.

Uz ovakvog dobroga duha fešte, organizatorima je uspjeh bio zagarantiran. Tako su TZG Rab, Grad Rab, POU Rab i TZO Lopar uspjeli odraditi izvrstan posao.

Tako to rade Barbaćani

Nakon vještog kuhanja rapskih timova, s ponekim Špičekovim savjetom, došao je i kraj kuhanja u 21:00 sat. Ocjenjivački žiri se primio odgovornog posla, bio je strog, ali pravičan, te najviše bodova dodijelio timu Udruge Komin u sastavu Andrejas Peran i Branimir Štokić! Ekipa Komina bila je presretna rezultatom, međutim i ostale ekipe su bile zadovoljne obavljenim poslom te su svi primili zahvalnice i medalje za sudjelovanje. S obzirom da je gospodin Špiček bio poseban gost Rabljana, dobio je i poseban poklon – košaru punu rapskih slastica.

Pozitiva koja se jučer osjećala na Trgu sv. Kristofora nagrada je za trud i rad, Rab se zaista može nazvati otokom sreće i sretnih ljudi, a svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu manifestaciju, organizatori se zahvaljuju te najavljuju daljnji rad na postojećim, ali i novim projektima, kazala je Ivana Matušan, direktorica Ureda TZG Raba

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments