Home Najave TRB – Predavanje „Upravljanje povijesnim gradom“

TRB – Predavanje „Upravljanje povijesnim gradom“

0
TRB – Predavanje „Upravljanje povijesnim gradom“

Foto: Foto/Izvor: Hrvoje Hodak i agencijanova.ba

Predavanje će dotaknuti osnovne pojmove suvremene zaštite, probleme povijesnih jezgri gradova, sustave i planove upravljanja povijesnim gradovima, literaturu i smjernice o upravljanju te primjere iz europske i hrvatske prakse. 

O predavaču: 

David Kabalin, MSc, dipl. ing. arh., rođen u Rijeci 1978., živi u Zagrebu i radi kao samostalni arhitekt. Nakon diplome na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu radio u nekoliko zagrebačkih ureda (Njiric+, studio BF i Brigada). U 2015. magistrirao zaštitu spomenika i lokaliteta pri Raymond Lemaire International Center for Conservation u Leuvenu (Belgija ) radom o Upravljanju povijesnim gradom na primjeru Dubrovnika. 

Rab danas oglas

U 2015. osmislio niz baštinskih projekata i aktivnosti u sklopu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture, a kao član tima dobitnik je ovogodišnje posebne pohvale organizacije Europa Nostra za studiju zaštite Citroenova kompleksa u Briselu. Trenutno radi na obnovi rezidencije njemačkoga veleposlanstva u Zagrebu i na manjim intervencijama u javnom prostoru.

Rapsko predavanje o upravljanju povijesnim gradom treće je u seriji predavanja, nakon Splita i Šibenika.

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments