Home Najave Rapsko predstavljanje zbornika radova Ljubo Stipišić Delmata – Obrisi stvaralaštva i identiteta

Rapsko predstavljanje zbornika radova Ljubo Stipišić Delmata – Obrisi stvaralaštva i identiteta

0
Rapsko predstavljanje zbornika radova Ljubo Stipišić Delmata – Obrisi stvaralaštva i identiteta

Zbornik će predstaviti akademik Jakša Fiamengo, mr. sc. Ivan Pehar i doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, dok će u glazbenom dijelu programa sudjelovati rapske klape Sozal (ž), Rab (m) i Eufemija (m).

“Već i prije no što je u zbornik upisana i jedna riječ o tom velikom čovjeku zasigurno je moguće ustvrditi da je Ljubo Stipišić svojevrsni klasik. Klasik je zato što, susrećući se s vrhuncima njegova djela, mi zapravo ne čitamo njih, nego ona nas. Doista, koliko se god nadali svojoj znanstvenosti ili se utjecali sjećanju ili stručnosti u govoru o Ljubi Stipišiću, u konačnici, ne propitujemo mi Ljubina djela i tragove, već ta djela i tragovi propituju nas. Naslov bi nam najopsežnije rukoveti njegovih nota mogao prišapnuti o čemu to bivamo pitani. Ime Ljube Stipišića utkano je u misao o identitetu, baštini, Dalmaciji i svetom iskonu ljudskosti. I to kao njegov skriveni, ali najčitljiviji potpis”
Nives Matijević – Obrisi stvaralaštva i identiteta (hrvatski-fokus.hr)

Zaklada Delmata

Organizator ovog predstavljanja je Zaklada Ljubo Stipišić Delmata koja je počela s djelovanjem u listopadu 2012. u Zadru, na prvu obljetnicu maestrove smrti, sa svrhom proučavanja i popularizacije njegovog umjetničkog stvaralaštva, odnosno s ciljem očuvanja baštinskih vrijednosti Dalmacije te očuvanja i promocije hrvatske kulturne baštine na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Rab danas oglas
Prethodni članak Radovi na obnovi i modernizaciji hotela Padova odvijaju se prema planu
Sljedeći članak Klapi “SOZAL” nagrada publike KIK FESTA u Buzetu
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments