Home Najave Vikend u znaku istraživača

Vikend u znaku istraživača

0
Vikend u znaku istraživača

Foto: Izvor: Pučko otvoreno učiliste Rab

U petak 25.09. uz crtaonu Rapski fosili od 17.00 do 22 sata pod vodstvom Maje Hrustić, prof., posjetitelje očekuje i radionica dr.sc. Ljerke Marjanac i Ana Marije Tomše „Tko su i što rade geolozi“ u 17.30 sati, te prezentacija i radionice“Zemlja kao prijetnja“ dr. sc. Ljerke Marjanac u 19.00 sati. Ukoliko vremenski uvjeti dozvole u 20.30 sati s Nove rive puštat će se lampioni.

Subotnji program počinje u 15.00 sati radionicom „Geodetektivi – o stijenama, mineralima i fosilima“ pod vodstom Ana Marije Tomša u Infocentru Geoparka. U 20.00 sati Patrik Krstinić, prof. u radionici „Noćni leptiri – stvorenja mraka očarana svjetlom“ polaznike vodi u lov na noćne leptire uz pomoć svjetla i etnomološke mrežice. Istraživači će se upoznati s njihovom raznolikošću, te naučiti prepoznavati osnovne skupine, način života i odnose s drugim organizmima.

Rab danas oglas

U nedjelju zainteresirane očekuje znanstvena šetnja „Od grote do grote“ od zidina grada do Frkanja. Mjesto susreta je u 9.00 sati ispred zimskog kina.

Pozivamo svih, osobito djecu i mlade, i one s istraživačkim duhom da nam se pridruže na još jednoj Rapskoj noći istraživača.

Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments