Home Aktualno Multimedijalno predavanje Davora Rostuhara oduševilo publiku u Zimskom kinu Rab

Multimedijalno predavanje Davora Rostuhara oduševilo publiku u Zimskom kinu Rab

0
Multimedijalno predavanje Davora Rostuhara oduševilo publiku u Zimskom kinu Rab

Foto: Pučko otvoreno učilište Rab

U utorak, 9. srpnja 2024. godine, Zimsko kino Rab bilo je ispunjeno povodom multimedijalnog predavanja najčitanijeg hrvatskog putopisca i multimedijalnog pripovjedača Davora Rostuhara.

Predavanje pod nazivom “Lovci sakupljači VR” započelo je u 21:00 sat, privukavši brojnu publiku željnu novih i uzbudljivih iskustava.

Rab danas oglas

Rostuhar je predstavio svoj najnoviji projekt – prvi hrvatski dokumentarni VR film “Lovci sakupljači”. Ovo jedinstveno djelo omogućava gledateljima da se kroz virtualnu stvarnost približe životu jednog od posljednjih plemena lovaca sakupljača. Prikazani su trenuci iz života plemena Hadza iz Tanzanije, koje je Rostuhar posjetio deset godina nakon prvog susreta. Snimajući njihov svakodnevni život najnovijom VR tehnologijom, Rostuhar je uspio zabilježiti autentične trenutke ovog fascinantnog naroda.

Publika je imala priliku saznati više o izazovima i ljepotama stvaranja ovakvog filma, te se iz prve ruke upoznati s bogatom kulturnom baštinom Hadza plemena. Posebno je zanimljivo bilo čuti o Rostuharovim osobnim iskustvima i avanturama tijekom snimanja, što je predavanju dalo dodatnu dozu uzbuđenja i autentičnosti.

No, tu avantura ne završava. Publika ima priliku od 9. do 14. srpnja pogledati film “Lovci sakupljači” u putujućem VR kinu, smještenom na Staroj Pijaci, na Trgu sv. Kristofora. Ova inovativna instalacija otvorena je svaki dan od 17:00 do 23:00 sata, a ulaznice po cijeni od 12 € mogu se kupiti na ulazu.

Zahvaljujući ovom projektu, posjetitelji mogu uroniti u svijet lovaca sakupljača, doživjeti njihov način života i shvatiti kako su ljudi živjeli 99% vremena naše evolucije. Ovaj film nije samo vizualna poslastica, već i edukativno putovanje koje nas podsjeća na naše korijene i važnost očuvanja kulturne raznolikosti.

Ulaz na predavanje bio je slobodan za sve posjetitelje, što je dodatno doprinijelo velikom odazivu i oduševljenju prisutnih. Davor Rostuhar još jednom je dokazao zašto je jedan od najcjenjenijih hrvatskih pripovjedača, a “Lovci sakupljači VR” zasigurno će ostati upamćen kao pionirski projekt u hrvatskoj kinematografiji.

Posjetitelji Zimskog kina Rab, kao i svi ljubitelji dokumentarnih filmova, još uvijek imaju priliku uroniti u ovaj nevjerojatni svijet do 14. srpnja, te osjetiti čaroliju VR tehnologije koja oživljava najstarije ljudske tradicije.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime