Home Aktualno Pogledajte kako je bilo na tradicionalnom prijemu za rapske odlikaše

Pogledajte kako je bilo na tradicionalnom prijemu za rapske odlikaše

0
Pogledajte kako je bilo na tradicionalnom prijemu za rapske odlikaše

Foto: Mario Kojundžić

Danas (5. srpnja) s početkom u 9,30 sati održan je prijem za učenike koji su s odličnim uspjehom završili osnovnu školu Ivana Rabljanina Rab i učenike koji su sve razrede osnovne i sve razrede srednje škole na Rabu završili s odličnim uspjehom.

Velika vijećnica Grada Raba jutros je bila u potpunosti ispunjena učenicima osnovne i srednje škole, njihovim razrednicima, predstavnicima službeno odsutnih ravnatelja te roditeljima koji nisu krili svoj ponos, a sve povodom davanja priznanja za ostvareni odličan uspjeh tijekom dosadašnjeg školovanja.

FOTO: Mario Kojundžić
Rab danas oglas

Gradonačelnik Nikola Grgurić je u društvu pročelnika Denisa Deželjina i savjetnice za društvene djelatnosti Branke Staničić Kuparić već tradicionalno organizirao prijem za učenike koji su sve razrede Osnovne škole Ivana Rabljanina završili s odličnim uspjehom te one koji su i osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje na području grada Raba završili s odličnim.

Osnovnoškolcima su ovom prigodom uručeni medaljoni, dok su srednjoškolci uz novčanu nagradu u iznosu od 135 € dobili i knjigu “Otok Rab u prapovijesti” autora Ive Oštarića. Simbolične su to nagrade kojima im se prije svega želi odati priznanje za dosadašnji trud i stečeno znanje, te ih potaknuti na daljnje obrazovanje i ostvarivanje životnih ciljeva.

FOTO: Mario Kojundžić

Gradonačelnik im je poželio srdačnu dobrodošlicu naglasivši kako su ovakvi trenuci i ovakvi prijemi najljepši dio njegovog posla, a s obzirom na dosadašnje, dugogodišnje iskustvo, kako je naglasio prisutnima, “ohrabrujuća je činjenica da su naša djeca vrijedna, željna znanja i novih iskustava i da nema straha za budućnost našega grada. Prijateljstva stečena tijekom školskih dana često su jedna od najtrajnijih i najvrjednijih, a uz znanje koje strpljivo prenose profesori i bezrezervnu podršku roditelja školski dani, unatoč i nekim teškim trenucima i periodima, svakako spadaju među najljepše i najbezbrižnije u našim životima.”

Gradonačelnik je svima još jednom poželio sreću u daljnjem obrazovanju i životu općenito, pozdravivši posebno prisutnu bivšu dugogodišnju ravnateljicu SŠ Markantuna de Dominisa gđu. Anku Bišić zahvalivši joj na suradnji i uloženom trudu tijekom svih godina rada za vrijeme kojega su mnoge generacije stasale u kvalitetne ljude.

Uslijedila je podjela priznanja i neformalno druženje uz hrabro obraćanje Magdalene Brnabić u ime srednjoškolaca te Davida Stojnšeka u ime osnovnoškolaca, dok su se ispred osnovne i srednje škole obratile prof. Dubravka Kolarević, pozvavši sve da nastave svoje školovanje na Rabu u bezbrižnom i sigurnom okruženju, te Franciska Plješa poželjevši učenicima sve najbolje u obrazovanju, bez obzira u kojem ih smjeru život odveo, jer ono što je najbitnije je da slijedimo svoje snove i ostvarujemo svoje ciljeve.

Na pitanje gradonačelnika je li im lakše i bolje pohađanje samo jutarnje smjene, s obzirom da imaju više vremena za izvanškolskih i slobodne aktivnosti, svi su jednoglasno potvrdili da je, na što je još jednom istaknuo zajedničku inicijativu Grada i Županije upravo u cilju kvalitetnije provedenog slobodnog vremena, na zadovoljstvo i djece i roditelja.

FOTO: Mario Kojundžić

Nakon zajedničkog fotografiranja za trajnu uspomenu, svi su se u pratnji gradonačelnika uputili na osvježenje i druženje u atrij Kneževa dvora.

Nagrađeni učenici koji su sve razrede osnovne škole završili s odličnim uspjehom, polaznici osnovne škole Ivana Rabljanina Rab:

1. Mia Brna
2. Lidia Isak
3. Franka Pijaža Mikelić
4. Leona Pičuljan
5. Ram Krstinić
6. Dora Vidas
7. Tonka Debelić
8. Lea Dumičić
9. Paula Dumičić
10. Tereza Gabrić
11. Ivano Kurelić
12. Jana Lošić
13. Lorena Benić
14. Tijana Čelić
15. Barbara Jaška
16. Antea Kladić
17. Luka Šajbić
18. Lola Kordić
19. Duje Faflja
20. Lea Marušić
21. Dunja Eržić
22. David Stojnšek

FOTO: Mario Kojundžić

Učenici generacije iz Opće gimnazije koji su sve razrede osnovne škole i sve razrede srednje škole završili s odličnim uspjehom:

1. Kiara Knezić
2. Ian Peran
3. Magdalena Brnabić
4. Afrdita Zećiri

Kako je bilo na tradicionalnom prijemu možete pogledati u našoj fotogaleriji niže…

Izvor: Grad Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime