Home Aktualno Podium Brass Kvintet nastupa na 39. Rapskim glazbenim večerima

Podium Brass Kvintet nastupa na 39. Rapskim glazbenim večerima

0
Podium Brass Kvintet nastupa na 39. Rapskim glazbenim večerima
Foto: Facebook/ PODIUM BRASS KVINTET
U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Raba i Turističke zajednice Grada Raba, 20. lipnja 2024. godine, održat će se koncert Podium Brass Kvinteta u sklopu 39. Rapskih glazbenih večeri.

Podium Brass Kvintet:

 • Marko Bobičanec – truba
 • Marin Zokić – truba
 • Hrvoje Pintarić – rog
 • Ivan Mučić – trombon
 • Danijel Požgaj – tuba

Datum i vrijeme: Četvrtak, 20. lipnja 2024. u 21:00 sati
Mjesto: Crkva sv. Križa, Rab

Program:

 • Jean-Joseph Mouret: Rondeau
 • Derek Burgeois: Serenade
 • Samuel Scheidt: Galliard Bataglia
 • Ian McDonald: Sea Sketches (Martime Overture – Sunset Shanty – Horn pipe)
 • Richard Roblee: Blues for Brass
 • Jack Gale: Lennon & McCartney Suite
 • Tradicionalna: Amazing Grace
 • Miljenko Prohaska: U Arboretumu (Preludij – Fanfare – Bluesy – Allegro Arboreto)
 • Matos Rodriguez: La Cumparsita
 • Astor Piazzola: Libertango
 • Elmer Bernstein: The Magnificent 7
 • Kevin McKee: Escape
Rab danas oglas

O Podium Brass Kvintetu: Osnovan u studenom 2014., Podium Brass Kvintet čine pet istaknutih glazbenika: Marko Bobičanec, Marin Zokić, Hrvoje Pintarić, Ivan Mučić i Danijel Požgaj. Članovi su diplomirani glazbenici s bogatim iskustvom u pedagogiji, nastupima u profesionalnim orkestrima i raznim komornim sastavima. Kvintet se ističe promicanjem skladbi hrvatskih skladatelja, ali izvodi i djela iz rane renesanse, baroka, klasične glazbe, romantizma te modernih, jazz, filmskih i zabavnih skladbi.

Biografije članova:

PODIUM BRASS KVINTET nastao je u studenom 2014., a čini ga pet izvrsnih glazbenika: Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba). Članovi kvinteta redom su diplomirani i nagrađivani glazbenici. Uspješni su pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima; vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice te aktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima. Rad kvinteta se iznad svega temelji na promicanju skladbi hrvatskih skladatelja (Prohaska, Bobić, Josipović, Uhlik, Skender, Grubačević itd.), ali repertoar ansambla je širok, od rane renesanse i baroka preko klasične glazbe i romantizma pa do modernih, jazz skladbi, filmske i zabavne glazbe.

MARKO BOBIČANEC rođen je 1984. godine u Čakovcu. Trubu je započeo svirati u Limenoj glazbi Belica kod Stjepana Taradija. Godine 1996. upisuje Glazbenu školu u Varaždinu, u kojoj uspješno završava dva pripremna i četiri razreda srednje škole u klasi profesora Darka Navoja. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja postiže zapažene rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima i dobitnik je dvije prve i jedne druge nagrade. Godine 2013. osvaja 3. nagradu na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenika Papandopulo. Godine 2002. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi profesora Marina Zokića te diplomira 28. lipnja 2006. s odličnim uspjehom. Tijekom studija radio je kao nastavnik u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru. Profesionalno je surađivao sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Big bandom HRT-a, Big bandom HGM-a, Orkestrom opere HNK-a Zagreb, Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija, orkestrom HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci itd. Kao član Brass kvinteta Busina nastupao je u Ateni, Ankari i Japanu. Trenutno svira u Podium brass kvintetu, s kojim održava koncerte diljem Hrvatske. Radi kao profesor trube u Osnovnoj glazbenoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

MARIN ZOKIĆ, prvi trubač Zagrebačke filharmonije, rođen je u Splitu, gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Ante Puharića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Stanka Selaka. Usavršavao se na Međunarodnoj trubačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Tijekom studija u Bremenu aktivno je sudjelovao u projektima bremenske filharmonije i opere. Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne hrvatske orkestre: Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split, Zadarski komorni orkestar. Bio je solo trubač orkestra Hrvatske vojske te solo trubač Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 1998. godine prvi je trubač Zagrebačke filharmonije. Uz niz solističkih nastupa njeguje i komorno muziciranje. Bavi se i pedagoškim radom; docent je na Muzičkoj akademiji Zagreb. Redovitu glazbenu naobrazbu iz trombona stekao je kod Stjepana Taradija, koji ga je 2006. godine usmjerio u Glazbenu školu u Varaždinu u klasu prof. Stjepana Rukljića. Godine 2009. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Tijekom studija usavršavao se kod mnogih renomiranih glazbenika trombonista kao što su: Dušan Kranjc, Stephan Poppe, Jaques Mauger, Branimir Slokar, Thomas Eibinger, Dietmar Kublbock, Jonas Bylund, Mike Svoboda, Kiril Ribarski, Mato Šantek, Antonello Mazzucco, Steven Mead (eufonij). Akademske godine 2012./2013. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu nastavlja studij u klasi prof. Marija Šinceka te paralelno studira trombon u klasi prof. Dušana Kranjca na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Dobitnik je brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima, a kao solist nastupao je uza sve hrvatske profesionalne orkestre. Aktivno se bavi solističkim nastupima i komornom glazbom.

HRVOJE PINTARIĆ rođen je 1971. godine u Bjelovaru, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Studij roga nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje diplomira 1995. godine u klasi profesora Stjepana Mateića. Još za vrijeme studija postaje član Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, u kojem aktivno radi do jeseni 1996. godine. Slijedi jednogodisnje usavršavanje u Pragu kod profesora Zdeneka Tylšara. Od 1997. do 2004. godine prvi je hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra, s kojim ostvaruje solističke nastupe. Od 2004. godine živi i radi u Zagrebu kao član orkestra opere Hrvatskog narodnog kazališta, uspješno se bavi pedagoškim radom te od jeseni 2018. godine postaje profesor roga na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Intenzivno se bavi komornom glazbom te kontinuirano koncertira u Hrvatskoj i inozemstvu kao solist s pijanisticom Tamarom Jurkić Sviben. U suradnji s njom ostvario je više praizvedbi novih djela hrvatske glazbene baštine za rog i klavir (Prohaska, Bobić, Uhlik, Kabiljo, Grubačević itd.) te suradnju s australskom izdavačkom kućom Hammering Records, na čijim su izdanjima objavljene snimke novih djela za rog i klavir te solo rog australskog skladatelja Alana Holleya. Godine 2016. s kolegicom Tamarom Jurkić Sviben, a u suradnji s izdavačkom kućom Hammering Records, ostvaruje koncertno gostovanje u Sydneyu, Australija, gdje zajedno održavaju 3 recitala.

IVAN MUČIĆ rođen je u Čakovcu 1989. godine. Osnovno glazbeno obrazovanje stekao je u Varaždinu u klasi profesora Stjepana Rukljića te 2009. godine upisuje Muzičku akademiju Zagreb. Od 2012. studira na Glazbenoj akademiji u Ljubljani u klasi profesora Dušana Kranjca. Dobitnik je brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima. Nastupao je kao solist sa svim hrvatskim profesionalnim orkestrima. Član je Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i učitelj u muzičkoj školi Elly Bašić.

DANIJEL POŽGAJ rođen je 15. lipnja 1985. godine u Čakovcu. Prvu glazbenu naobrazbu na instrumentu tubi dobiva od Stjepana Taradija u Limenoj glazbi Belica. Upisuje osnovnu glazbenu školu 2000. godine kod profesora Stjepana Rukljića u Glazbenoj školi Varaždin, koju završava 2005. godine. Godine 2004. na inicijativu profesora Jozefa Maierhofera iz Graza Danijel Požgaj upisuje prvu godinu u klasi navedenog profesora na Sveučilistu za glazbu i dramsku umjetnost Graz nakon završenog trećeg razreda srednje glazbene škole. Studij u Grazu uspješno završava 2010. godine. Pohađao je seminare kod svjetskih pedagoga kao što su Mel Culbertson, Steve Mead, Jan van der Roost, Jiggs Whigham, Heinrich Smith, Uwe Koller, Stanko Arnold, Branimir Slokar te ostalih. Dobitnik je brojnih nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Zaposlen je u OGS pri GS Ksaver Sandor Gjalski u Zaboku kao učitelj roga, trombona, tenora i tube. Danijel Požgaj od 2009. godine vodi Limenu glazbu Belica, od 2011. godine Limenu glazbu Dekanovec, a od 2014. godine postaje i voditelj tamburaša u Belici. Svira u Podium brass kvintetu te komponira i aranžira.

Dođite i uživajte u jedinstvenom glazbenom doživljaju Podium Brass Kvinteta u predivnom ambijentu crkve sv. Križa na Rabu.

Izvor: Pučko otvoreno učilište Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime