Home Aktualno Adventure Race Croatia 2024. stigla na Rab, Maja Bonačić i njezin tim zasad odlični!

Adventure Race Croatia 2024. stigla na Rab, Maja Bonačić i njezin tim zasad odlični!

0
Adventure Race Croatia 2024. stigla na Rab, Maja Bonačić i njezin tim zasad odlični!

Foto: Rab Mtb Paradise | Facebook

U ponedjeljak, 13. svibnja startala jedna sasvim drugačija utrka – Adventure Race Croatia 2024. i trajat će do 18. svibnja. Tijekom 5 dana natjecatelji će prijeći 500 km, a utrka uključuje brdski biciklizam, veslanje, trčanje i navigaciju.

FOTO: Rab Mtb Paradise | Facebook

Peto izdanje Adventure Race Croatia je kvalifikacijska utrka za AR World Series i održava se od 13. – 18. svibnja 2024. godine na području Kvarnera i Like. Domaćin utrke je Baška na Krku (TZ Općine Baška) gdje su se sudionici utrke okupili i u ponedjeljak ujutro krenuli u ovu sasvim drugačiju i netipičnu adrenalinsku avanturu.

FOTO: Rab Mtb Paradise | Facebook
Rab danas oglas

Na startu se pojavilo 28 timova iz 14 država (jedan pod neutralnom zastavom), a među njima je čak šest hrvatskih ekipa. U jednoj od njih MEGAJOULE ADVENTURE TEAM naazi se i članica Rab Mtb Paradise Teama, Maja Bonačić, zajedno s kolegama Paulom Vrdoljak, Barbarom Jolič te Jure Zmrzlikarom koji su u ovom trenutku (utorak ujutro, op.nov.) na odličnom 4. mjestu u poretku.

FOTO: Rab Mtb Paradise | Facebook

Stanje na terenu, a ujednom i u ukupnom poretku možete pratiti u realnom vremenu na ovom LINKU.

U ponedjeljak navečer timovi su se okupili na Rabu koji je jedna od prijelaznih etapa ovogodišnje utrke Adventure Race Croatia, a već danas (utorak) ujutro kajacima su krenuli duž Barbatskog kanala prema Mišnjaku, a zatim prema kopnu i Stinici gdje započinje velebitska etapa utrke.

Spomenimo da su TZ Grada Raba i TZ Općine Lopar osigurale logističku podršku za dio utrke koji se odvijao na otoku Rabu.

FOTO: Rab Mtb Paradise | Facebook

Tijekom utrke natjecatelji će prijeći 500 km kombinirajući brdski biciklizam, veslanje, trčanje i navigaciju. Ukupno će biti održano 16 etapa – 5 planinarskih, 5 biciklističkih i 5 kajakaških. Najduže pješačenje bit će 58 km, najduži dionica biciklom 101 km, a najduže veslanje 36 km.

Cijelu shema utrke za Adventure Race Croatia 2024. možete vidjeti na ovom LINKU.

FOTO: Rab Mtb Paradise | Facebook

Svim timovima želimo dobar nastup i dolaazak do cilja do kojeg moraju doći najkasnije za 130 sati, a taj rok ističe u subotu, 18. svibnja kada će se održati i proglašenje pobjednika.

Autor: Mario Kojundžić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime