Home Aktualno ŽSB Insula ove subote domaćin kongresa Student Congress of Neuroscience – NEURI

ŽSB Insula ove subote domaćin kongresa Student Congress of Neuroscience – NEURI

0
ŽSB Insula ove subote domaćin kongresa Student Congress of Neuroscience – NEURI

Foto: ŽSB Insula

Od 19.do 21. travnja 2024. godine se održava – NeuRi 2024. – 13. Studentski Kongres Neuroznanosti u Rijeci i na Rabu.

Sudjelovat će preko 2200 sudionika koji će slušati više od 60 predavača.

Rab danas oglas

U subotu, 20. travnja 2024. godine ŽSB Insula će tradicionalno ugostiti Student Congress of Neuroscience – NEURI.

Program u bolnici otvaraju plenarnim predavanjem djelatnica prof. dr. sc. Vesne Šendula-Jengić, prim. dr. med. i Ene Paparić, dr. med.

Njihovo predavanje glasi: Usamljenost – možemo li se oduprijeti evolucijskoj potrebi da tražimo društvo?

O predavačicama:

Vesna Šendula Jengić istaknuta je osoba psihijatrije i biomedicine. S bogatim iskustvom i stručnošću, dr. Šendula Jengić posvetila je svoju karijeru unapređenju našeg razumijevanja i liječenja poremećaja povezanih s mozgom. Nakon završenog preddiplomskog studija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i specijalizacije iz psihijatrije na Klinici za psihijatriju KBC-a Rijeka, dr. Šendula Jengić magistrirala je i doktorirala biomedicinu na istoj ustanovi.

Tijekom svoje karijere dr. Šendula Jengić aktivno je sudjelovala u nastavnom i znanstvenom radu te je napredovala do izvanredne profesorice na Katedri za psihijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Njezina istraživanja dovela su do brojnih znanstvenih doprinosa u psihijatriji i biomedicini, uz sudjelovanje u raznim domaćim i međunarodnim projektima. Izvan akademske zajednice, dr. Šendula Jengić posvećena je mentorstvu i edukaciji budućih medicinskih stručnjaka, aktivno sudjelujući u nastavi i mentorstvu studentima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Radujemo se uvidima i doprinosima dr. Šendule Jengić dok se nastavljamo baviti izazovima poremećaja povezanih s mozgom.

Ena Paparić rođena je u Rijeci, a djetinjstvo je provela u Loparu na Rabu gdje je završila osnovnu školu i Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova. Završila je Gimnaziju Andrije Mohorovičića u Rijeci. Nakon toga je upisala studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci koji je završila 2022. godine. Nakon završenog fakulteta vratila se u rodni grad i zaposlila u Županijskoj bolnici Insula. Trenutno radi kao specijalizant na psihijatriji, a također je na psihoterapijskoj obuci. U slobodno vrijeme je autorica u Ženskom RecenziRAJ-u.

Izvor: ŽSB Insula/ NeuRi