Home Aktualno Uživajte u suncu jer nam u subotu stiže kiša i novi pad temperature

Uživajte u suncu jer nam u subotu stiže kiša i novi pad temperature

0
Uživajte u suncu jer nam u subotu stiže kiša i novi pad temperature

Foto: RabDanas

U petak će na Rabu biti obilje sunčanog vremena, uz ugodnih 17 stupnjeva Celzijusovih, no već u subotu sprema se promjena koja donosi kišu i osjetni pad temperature, a do razvedravanja bi moglo doći tijekom nedjelje.

Ako ste vikend planirali provesti na otvorenom, možda biste trebali revidirati svoje planove. U petak će na Rabu biti sunčano i toplo, uz tek pokoji oblak, a tijekom dana živa u termometru će narasti i do 17 stupnjeva Celzijusovih.

Rab danas oglas

U subotu, međutim, dolazi promjena vremena koja na Rab donosi kišu, obiljniju u drugom dijelu dana, a doći će i do pada temperature koja bi se mogla spustiti čak i do 9°C.

Do prestanka padalina bi moglo doći tek kasno navečer, iako prema nekim prognostičkim modelima postoji mogućnost da kiša nastavi padati sve do nedjelje rano ujutro.

Zadnji dan vikenda ipak donosi razvedravanje iako bi još tijekom prijepodneva moglo biti više oblaka. Poslijepodne će biti više sunčanih razdoblja, a i temperatura će narasti do ugodnijih 15 stupnjeva Celzijusovih.

S približavanjem ljeta i dani su sve duži, pa će tako sunce za vikend izlaziti par minuta nakon 6 sati, a zalaziti koju minuti prije 20 sati. Znači, dovoljno vremena da obavite sve svoje poslove tijekom dana, ako vas vrijeme posluži.

Izvor: DHMZ