Home Aktualno Na izborni dan zbog jakog vjetra problemi u pomorskom prometu

Na izborni dan zbog jakog vjetra problemi u pomorskom prometu

0
Na izborni dan zbog jakog vjetra problemi u pomorskom prometu

Foto: Sandra Denona Španjol

Kao što su prognostičari DHMZ-a i najavili, u srijedu je podno Velebita zapuhala jaka bura koja je uzrokovala probleme u pomorskom i cestovnom prometu. Tako je na izborni dan u prekidu katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka.

Jutros zbog lošeg vremena nije prometovala katamaranska linija 9309 Novalja – Rab – Rijeka no iz Jadrolinije su korisnike obavijestili da će liniju uspostaviti u 15:00 sati s polaskom iz luke Rijeka.

Rab danas oglas

Prema jutrošnjem izvještaju Hrvatskog autokluba, pored spomenute katamaranske linije, u prekidu je i trajektna linija Prizna-Žigljen.

Jaka bura u Velebitskom kanalu uzrokuje probleme i u cestovnom prometu. Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8), državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Smirivanje vremena očekuje nas u četvrtak, dok će u petak biti još više sunčanih razdoblja, pa će i temperature blago porasti.

Izvor: Hrvatski autoklub