Home Aktualno Projektu JUXTA MARE i Vilma slasticama dodijeljena priznanja Simply the Best 

Projektu JUXTA MARE i Vilma slasticama dodijeljena priznanja Simply the Best 

0
Projektu JUXTA MARE i Vilma slasticama dodijeljena priznanja Simply the Best 

Foto: RabDanas

Jučer je u Biogradu na moru održana dodjela godišnje nagrade Simply the Best, a dvije nagrade su stigle na otok Rab! 

Projekt Turističke zajednice Grada Raba JUXTA MARE dobitnik je još jednog priznanja, ovoga puta tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the best koju za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia.

Rab danas oglas

Juxta mare nominiran je u kategoriji Novi projekt u turizmu, uz dvanaest konkurentnih projekata, te je na svečanoj dodjeli koja je održana u srijedu u Biogradu na moru, a kojoj su nazočili gradonačelnik Nikola Grgurić i direktorica TZG Raba Ivana Matušan, proglašen pobjedničkim. 

Nagrada Simply the Best otišla je i u ruke Josipa Brne, točnije Vilma slastica d.o.o. kao posebno priznanje za kreativan pristup realizaciji suvenirskog programa temeljenog na osobitostima i tradicionalnoj gastronomskoj baštini otoka Raba.

Na dobivena priznanja osvrnuo se gradonačelnik i predsjednik TZG Raba Nikola Grgurić: „Riječ je prvom projektu u Hrvatskoj ovakve vrste i njime zapravo nastojimo ne samo pričati priču o korijenima i baštini grada Raba u turističke svrhe, već i prenositi na druge generacije sve ono što nas je kao ljude s mora, s otoka oblikovalo, što je utkano u naš način života. To je ta neraskidiva veza između čovjeka i mora koja nam je u krvi i na koju smo ponosni, a spojem tradicije i inovativnosti kroz projekt Virtualnog muzeja ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba nastoji se valorizirati našu baštinu bez koje se ne može u potpunosti shvatiti današnji način života ljudi, a još manje prenijeti sve te vrijednosti na turiste koji nas posjećuju. Sretan sam i ponosan što je projekt prepoznat i daje pozitivne rezultate, i što Rab preko ovog, ali i mnogih drugih projekata dokazuje kako je atraktivna destinacija koja sustavno unapređuje svoju ponudu, što je svakako rezultat zajedničkog rada i suradnje svih dionika u turizmu. Da nisu to samo isprazne priče potvrđuje i podatak da s današnjim danom bilježimo 60 % više noćenja nego lani, što je i više nego jasna potvrda rečenog. Stoga zahvale upućujem svima onima koji su dali svoj obol u kreiranju ovog projekta, ovo je i njihova nagrada. Čestitku upućujem i Josipu Brni ispred Vilma slastica za posebno priznanje! Njihovi proizvodi, odnosno okusi tradicionalnog Raba postali su jedan od otočnih zaštitnih znakova. Međusobna podrška, suradnja i inovativnost formula su za zajednički uspjeh!“

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime