Home Aktualno Nastavlja se ulaganje u Županijsku lučku upravu Rab, evo koji su sve planovi

Nastavlja se ulaganje u Županijsku lučku upravu Rab, evo koji su sve planovi

0
Nastavlja se ulaganje u Županijsku lučku upravu Rab, evo koji su sve planovi

Foto: ŽLU Rab

Nastavljaju se intenzivna ulaganja u izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju lučke infrastrukture u Primorsko-goranskoj županiji u iznosu većem od 5,6 milijuna eura, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni planovi ulaganja županijskih lučkih uprava u 2024. godini.

Kako je istaknuo zamjenik župana Vojko Braut, ŽLU u Primorsko-goranskoj županiji su sa spremnim projektima dočekali javni poziv Ministarstva mora, pa su tako početkom ovog mjeseca potpisani ugovori kojima su od strane MMPI prema županijskim lučkim upravama s područja Primorsko-goranske županije raspoređena sredstva u ukupnom iznosu većem od 3,7 milijuna eura.

Rab danas oglas

Lučkim upravama potporu pruža i Primorsko-goranska županija koja je za sufinanciranje realizacije projekta osigurala 1,6 milijuna eura putem javnog poziva.

Resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić kao važnim je istaknula činjenicu da se broj komunalnih i nautičkih vezova temeljem investicija Županije kontinuirano povećava i danas taj broj iznosi 9957 komunalnih vezova i 2388 nautičkih, odnosno ukupno 12345 vezova na području Primorsko-goranske županije.

Govoreći o posljednjim investicijama, navela je da se dovršetkom treće faze dogradnje luke Baška dobilo 154 novih vezova, potom 45 vezova u luci Cres te oko dodatnih 40 vezova u luci Podvorska i 50 u luci Melak.

Intenzivno se radi na Rabu, a prema riječima ravnatelja ŽLU Nenada Debelića, ukupna vrijednost planiranih ulaganja iznose 1,41 milijun eura.

“U ovom trenutku imamo ugovorenih radova vrijednosti 18,5 milijuna eura, a između ostalog obuhvaćaju drugu fazu sanacije i rekonstrukcije luke Melak, zatim sanaciju i rekonstrukciju luke Komparska Draga kao i luke San Marino gdje su u tijeku radovi uređenja kopnenog dijela”, rekao je ravnatelj ŽLU Rab te najavio za dva tjedna otvaranje 400 metara obale u samoj luci Rab.

“Vjerujem da ćemo kao i do sada biti uspješni u povlačenju europskog novca te će ova investicijska godina biti u financijskom smislu i veća od sadašnjeg plana samih županijskih lučkih uprava”, zaključio je Braut.

Na konferenciji za novinare najavljeno je i obilježavanje 25 godina od osnutka županijskih lučkih uprava PGŽ i to humanitarnim koncertom u Centru Gervais u Opatiji 9. travnja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime