Home Aktualno Obilježava se Dan ružičastih majica – odlučno NE bilo kojem obliku vršnjačkog nasilja!

Obilježava se Dan ružičastih majica – odlučno NE bilo kojem obliku vršnjačkog nasilja!

0
Obilježava se Dan ružičastih majica – odlučno NE bilo kojem obliku vršnjačkog nasilja!

Foto: RabDanas

U cilju povećanja svijesti o problemu vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj i svijetu tradicionalno se obilježava Dan ružičastih majica. OŠ Ivana Rabljanina Rab će se u srijedu, 28. veljače noseći ružičasto pridružiti brojnim mladima diljem svijeta.

U Hrvatskoj je Dan ružičastih majica prvi put obilježen 26. veljače 2014. godine uz sudjelovanje svih odgojno-obrazovnih ustanova, a Sabor je 17. veljače 2017. izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se održava svake zadnje srijede u veljači.

Rab danas oglas

Podsjećamo, Dan ružičastih majica obilježava se u znak protesta zbog nasilnog incidenta koji se dogodio 2007. godine u školi Nova Scotia u Kanadi, kada je učenik u školu došao u ružičastoj majici u znak podrške majci, oboljeloj od raka dojke, te je zbog toga postao žrtva vršnjačkoga nasilja.

FOTO: OŠ Ivana Rabljanina Rab

U znak podrške tom dječaku sutradan su dvojica učenika također odjenula ružičastu majicu, nakon njih cijeli razred, a uskoro i cijeli svijet. Ružičasta majica je tako postala simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

OŠ Ivana Rabljanina Rab će se pridružiti brojnim mladima diljem svijeta noseći ružičasto u srijedu 28. 2., te na taj način reći odlučno NE bilo kojem obliku vršnjačkog nasilja, svjesni koliko ljepote i radosti donose ljubaznost, osmijeh, zagrljaj, prijateljstvo i lijepa riječ.

Izvor: OŠ Ivana Rabljanina Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime