Home Aktualno FOTOGALERIJA | Likovni radovi skupine Perlice iz DV Pahuljica Rab na izložbi u Zagrebu

FOTOGALERIJA | Likovni radovi skupine Perlice iz DV Pahuljica Rab na izložbi u Zagrebu

0
FOTOGALERIJA | Likovni radovi skupine Perlice iz DV Pahuljica Rab na izložbi u Zagrebu

Foto: Hrvoje Hodak

U ponedjeljak, 26. veljače u Galeriji Kontrast u zagrebačkoj Dubravi otvorena je izložba likovnih radova malenih polaznika DV Bukovac iz Zagreba i DV Pahuljica Rab pod nazivom “Čarobna vilinska matematika”.

Mnoštvo razigranih mališana i njihovih roditeljia, koji su u ponedjeljak navečer u 18 sati došli na otvorenje izložbe u Narodno sveučilište Dubrava, kratkim je govorom pozdravila ravnateljica DV Bukovac – Gordana Lukačić. Nakon nje okupljenima su se obratile odgajateljice te voditeljice eko grupe DV Bukovac: Blaženka Videc i Lidija Lukač, koje su predvodile ovaj projekt.

FOTO: Hrvoje Hodak
Rab danas oglas

U kraćem razgovoru za Rab Danas ravnateljica Lukačić posebno se zahvalila Snježani Turković i Mariji Vidas, odgajateljicama vrtićke skupine Perlice iz DV Pahuljica Rab koje su skupa radile na projektu.

Od odgajateljice Snježane Turković doznali smo da je suradnja DV Bukovac i odgojno-obrazovne skupine Perlice iz DV Pahuljica Rab započela prije šest godina zajedničkim radom na projektu “Say hallo to the world”.

FOTO: Hrvoje Hodak

“Suradnju smo nastavili prepoznavši iste interese, a to su prvenstveno poticanje djece na očuvanje prirode i njegovanje prirodnih resursa okruženja življenja. Svake pedagoške godine dogovaramo temu i cilj projekta koja u konačnici rezultira izložbom dječjih radova nastalih stečenim iskustvima i oblikovanim znanjima”, kazala nam je Snježana Turković.

Izložba dječjih likovnih radova “Čarobna vilinska matematika” u Galeriji Kontrast u sklopu Narodno sveučilište Dubrava može se razgledati do 21. ožujka 2024. godine, radnim danom od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

FOTO: Hrvoje Hodak
O IZLOŽBI:

“Na čarobnoj vilinskoj stazi djeca mali istraživači stupaju u čarobni svijet matematike uz pomoć svojih vila zaštitnica. Svaka vila predstavlja jedan dio čarobne staze, a djeca otkrivaju čaroliju brojeva, oblika i uzoraka dok njome koračaju. Vile Maluma, Mangela, Lavandula i Pina s vilinske staze na Bukovcu te rapske vile, s otoka Raba, vode malene istraživače kroz voćnjak, povrtnjak, livadu, senzorni otok te šumu gdje otkrivaju čaroliju matematike na lišću, cvjetovima, kamenčićima, lokvama vode… Kroz igru, pjesmu i maštovite aktivnosti djeca na čarobnoj vilinskoj stazi ne samo da uče matematiku već i razvijaju ljubav prema istraživanju i otkrivanju u čarobnom svijetu prirode. Vilinska staza postaje prostor gdje se matematika stapa s čarolijom igre, potičući razvoj kreativnosti i logičkog razmišljanja među malim istraživačima. Sve svoje doživljaje djeca su prenijela različitim likovnim tehnikama u likovnim radovima koje na ovoj izložbi imate prilike vidjeti.”

Blaženka Videc, voditeljica Eko grupe DV Bukovac.

FOTO: Hrvoje Hodak

IZLAGAČI:

Dječji vrtić Pahuljica Rab:
Perlice – odgojitejice Snježana Turković i Marija Vidas

Eko grupa Dječji vrtić Bukovac:
Pahuljice – odgojiteljice Martina Dodig i Katarina Hopek Brlek
Pčelice – odgojiteljice Sanja Carević i Sanja Vuković
Žirafe – odgojiteljice Lidija Lukač i Blaženka Videc

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime