Home Aktualno U ŽSB Insula obilježen Svjetski dan bolesnika

U ŽSB Insula obilježen Svjetski dan bolesnika

0
U ŽSB Insula obilježen Svjetski dan bolesnika

Foto: Županijska specijalna bolnica Insula

U Županijskoj specijalnoj bolnici INSULA na Rabu je obilježen Svjetski dan bolesnika koji se tradicionalno obilježava 11. veljače.

Utemeljenje Svjetskog dana bolesnika 1992. g. zahvaljujemo Papi Ivanu Pavlu ll. Cilj obilježavanja ovog Dana jeste podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika, kao i težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb, bilo da se radi o akutnim i prolaznim zdravstvenim problemima, ili pak o onim dugotrajnim kroničnim koji često izdvajaju oboljele iz svijeta rada, marginaliziraju ih iz društvenog života i ekonomski ugrožavaju.

Rab danas oglas

Dan je to kada zahvaljujemo svim zdravstvenim, ali i pratećim službama, koje brinu i pomažu oboljelima svih dobnih skupina.

U ŽSB Insula povodom Dana bolesnika i ove godine organiziran je vrlo sadržajan program u bojama aktualnog karnevala. U uvodnom govoru ravnateljica prof. dr. sc. Vesna Šendula Jengić zahvalila je djelatnicima na radu i trudu, pacijentima na povjerenju i velikom odazivu na program. Svima je poželjela dobro zdravlje istaknuvši pritom da se svi, pa i zdravstveni djelatnici, tijekom života mogu razboljeti, biti i bolesni te da je cilj osigurati kvalitetnu, dostupnu i učinkovitu pomoć kako bi se te životne faze što brže i bezbolnije prebrodile, a patnja smanjila. Napomenula je i da smo odgovorni za svoje zdravlje na način da biramo zdravije stilove života, pridržavamo se uputa liječnika i zdravstvenih radnika, o čemu se i u ovoj ustanovi uči kroz niz programa, posebno u sklopu Odsjeka integrativne rehabilitacije.

Nakon toga uslijedila je promocija novog broja časopisa „Odjeci“ kojeg tradicionalno kreiraju i pripremaju osobe na liječenju i rehabilitaciji u bolnici u suradnji s djelatnicima. Potom su dodijeljene nagrada pobjednicima turnira u stolnom tenisu koji se odvijao u tjednu uoči Dana bolesnika.

Sve prisutne je jako razveselio sjajan nastup glazbenih gostiju iznenađenja. Potom su uslijedile karaoke i spontano druženje uz pjesmu, ples pod maskama i prigodni domjenak.

Izvor: Županijska specijalna bolnica Insula

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here