Home Aktualno Zanimljiva predstava za djecu o influenserima i društvenim mrežama u Kinu Rab

Zanimljiva predstava za djecu o influenserima i društvenim mrežama u Kinu Rab

0
Zanimljiva predstava za djecu o influenserima i društvenim mrežama u Kinu Rab

Foto: Facebook/ Teatar Tirena/ Ryan Saddik

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab te pod pokroviteljstvom Grada Raba, u utorak 13. veljače 2024. održat će se kazališna predstava za djecu “Mreža” u izvedbi Teatra Tirene. Predstava će se održati u Kinu Rab s početkom u 12:00 sati.

O predstavi:

Rab danas oglas

Nakon javne svađe, dvoje influensera na društvenim je mrežama preplavljeno negativnim komentarima, prijetnjama i uvredama. Usprkos svojim nesuglasicama, odlučuju pokrenuti zajednički profil na kojem kroz niz atraktivnih i zabavnih videa pokušavaju svojim followerima skrenuti pažnju na problematičnu stranu društvenih mreža.

U svojim videima obrađuju teme kao što su trollovi u komentarima, govor mržnje, sigurnost, virtualni identiteti, cyberbullying, opasni izazovi, posljedice prekomjernog korištenja društvenih mreža… Njihovi videi postaju viralni, broj followera raste, a pritisak je sve veći. Hoće li ga izdržati?

Društvene mreže omogućile su da svatko ima platformu za izražavanje. Do izražaja dolaze glasovi pojedinaca, no istodobno ne postoji nikakvo reguliranje informacija koje ti glasovi plasiraju. Stvari se često uzimaju zdravo za gotovo, a kritičko mišljenje se ne razvija dovoljno.

Predstava “Mreža” bavi se time kako uspješno “navigirati” virtualnim svijetom u kojem su mjerne jedinice broj pratitelja, broj srca ispod posta i broj pregleda.

Uzrast: 5. – 8. razredi osnovne te 1. i 2. razredi srednje škole

Trajanje: 50 minuta

Ulaz: 3 € / 22,60 kn

Izvor: Pučko otvoreno učilište Rab

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here